ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χιώτισσα σε Τσίπρα: «Εχεις καλύτερο λέγειν και από του Ανδρέα Παπανδρέου»

Χιώτισσα σε Τσίπρα: «Εχεις καλύτερο λέγειν και από του Ανδρέα Παπανδρέου»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με τους υποψήφιους του κόμματος στη Χίο

Τη μεγάλη τους ικανοποίηση από τη συμμετοχή των πολιτών στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι του Σαββάτου (29/4) στην πόλη της Χίου εκφράζουν στο CNN Greece τοπικοί παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ένα Νομό που θεωρείται προπύργιο της ΝΔ και στον οποίο και το ΠΑΣΟΚ έχει παραδοσιακά δύναμη ο πεζόδρομος της Βουπάλου γέμισε από Χιώτισσες και Χιώτες που ήθελαν να σφίξουν το χέρι και να μιλήσουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Χιώτισσα, μάλιστα, του είπε πως έχει καλύτερο λέγειν και από του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε και με μαθητές του μουσικού σχολείου οι οποίοι εξέφρασαν τα παράπονά τους για την έλλειψη καθηγητών.

Τον προσέγγισαν και συνταξιούχοι, στους οποίους ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως οι καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεών τους οφείλεται στη μη ανανέωση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη συμβάσεων νέων επιστημόνων που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν προσληφθεί επί τούτου.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως πολλές από τις συντάξεις που βγαίνουν σήμερα είναι πλασματικές, αφού βασίζονται σε υπολογισμούς κι όχι σε ακριβή δεδομένα.

Σε συνταξιούχο, εξάλλου, που του διαμαρτυρήθηκε για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς με το νόμο Κατρούγκαλου δεσμεύτηκε για άρση της αδικίας εφόσον έλθει ξανά στα πράγματα.

Ο κ. Τσίπρας, επίσης, συνάντησε Τουρκάλα τουρίστρια, η οποία του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο ίδιος της μίλησε για το ότι και στη γείτονα έχουν εκλογές το Μάιο.

Μετά την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε στο κάστρο της Χίου όπου και γευμάτισε σε εστιατόριο εντός του πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.

Αύριο Κυριακή (30/4) ο κ. Τσίπρας θα τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, στις 12.00, στην κεντρική πλατεία Μενιδίου (Άγιος Βλάσης).

Στην ομιλία του θα επικεντρωθεί στην ιστορία του, στην ποντιακή γενοκτονία και στη σημαντικότατη συμβολή των Ποντίων στη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους σε κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Θα αναφερθεί, επίσης, στα κεντρικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα, αλλά και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προκειμένου να επιλυθούν.

Λίγο νωρίτερα θα παραχωρήσει συνέντευξη στο MEGA, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και τους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα.​

Τη Δευτέρα (1/5) θα απευθύνει χαιρετισμό στην πρωτομαγιάτικη συναυλία στα Λιπάσματα Δραπετσώνας με την Τάνια Τσανακλίδου, ενώ την Τρίτη (2/5) θα βρεθεί στις Σέρρες, μία από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφιος.

Η επίσημη παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος και του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (3/5).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ