ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25: Αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική για την τηλεμαχία

ΜέΡΑ25: Αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική για την τηλεμαχία
Intime

Τις θέσεις, με τις οποίες προσήλθε στη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη, αφήνοντας, παραλλήλως, αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για το αίτημά του για δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, αξιολογεί ως σημαντικότερο τόσο για τον ίδιο τον πολιτικό φορέα αλλά «κυρίως για την ενημέρωση των πολιτών, (το γεγονός) ότι καταφέραμε να εισάγουμε ως μία από τις έξι θεματικές το Περιβάλλον και την κλιματική καταστροφή.

Ένα θέμα που δεν υπήρχε στις προτεραιότητες των υπολοίπων κομμάτων, παρ' όλη την κομβική σημασία του: πολύ απλά, η επιταχυνόμενη καταστροφή του πλανήτη επηρεάζει δραστικά όλα τα υπόλοιπα θέματα, από την οικονομία μέχρι τη μετανάστευση», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

«Θεωρούμε επιτυχία επίσης ότι αποτρέψαμε την ένταξη του μεταναστευτικού ζητήματος στη θεματική "άμυνα και εξωτερική πολιτική" όπως μετ' επιτάσεως ζητούσαν οι εκπρόσωποι Νέας Δημοκρατίας και Ελληνικής Λύσης», αναφέρεται επίσης, στην ίδια ανακοίνωση.

Τέλος, το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη παίρνει θέση για το αίτημα για τηλεμαχία μόνο μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα: «Ομόθυμα απορρίφθηκε η πρόταση για ξεχωριστό debate μόνο μεταξύ κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, πρόταση που έθεσε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενος σε αντίθεση με τις ίδιες του τις διακηρύξεις για πίστη στην απλή αναλογική. Προφανώς ο κ. Τσίπρας μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι η χώρα δεν έχει Προεδρικό αλλά Κοινοβουλευτικό Σύστημα. Πώς να κατανοήσει την σημασία της Απλής Αναλογικής», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ