ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα. Και όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμά της, τόσο πιο κοντά θα μας φέρει στη σιγουριά και στην πρόοδο» τονίζει σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στις λίγες φορές που εφαρμόστηκε το σύστημα της απλής αναλογικής στην Ελλάδα η χώρα πέρασε μεγάλες περιπέτειες. Διαδοχικές κυβερνήσεις με ζωή λίγων μηνών. Οικονομική καθήλωση και εσωτερική αστάθεια. Θέλουμε να ξαναζήσουμε, άραγε, κάτι τέτοιο σε εποχές αβέβαιες; Σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον και δίπλα σε έναν απρόβλεπτο γείτονα; Σε στιγμές που χρειάζονται κυβερνήσεις που να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις»; είπε ο πρωθυπουργός στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», και συμπλήρωσε:

«Για φανταστείτε στην κρίση στον Εβρο ή στη διάρκεια της πανδημίας όταν απαιτούνταν ταχύτατες δράσεις, αυτές να βάλτωναν σε παζάρια και σε διαβουλεύσεις. Θυμίζω ότι η Βουλγαρία με αυτό το σύστημα πάει για έκτη φορά σε εκλογές μέσα σε δύο χρόνια. Και όσοι επικαλούνται τη Γερμανία, ας αναλογιστούν ότι, παρά την παράδοσή της, χρειάστηκε μήνες για να καταλήξει σε ένα κυβερνητικό σχήμα. Εδώ λέτε να γίνει σε τρεις μέρες; Γι’ αυτό μιλάω για τερατογένεση. Για μια κυβέρνηση που, αν βγαίνουν τα «κουκιά», οι αντίπαλοί μας θα την επιχειρήσουν. Η εμπειρία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι πολύ πρόσφατη για να την ξεχνάμε» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρόσφατη είναι και η θέση του κ. Τσίπρα ότι δεν αποκλείει κανέναν από μία πιθανή κυβέρνηση ηττημένων. Σε αυτήν, όμως, θέση θα έχει και ο κ. Βαρουφάκης. Που ζητά πάλι να φύγουμε από το ευρώ. Και μάλιστα λανσάρει, ήδη, και νέο νόμισμα, τη… «Δήμητρα». Ενώ και το ΠΑΣΟΚ θολώνει το κλίμα, αρνούμενο για πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος που θα έχουν ψηφίσει οι πολίτες. Με άλλα λόγια, στον χώρο πέραν της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί μια σύγχυση που παίρνει συχνά μορφές γελοιότητας, αλλά και κινδύνων για την επόμενη μέρα».

«Έχω μια καθαρή πρόταση στους πολίτες και εξηγώ γιατί η αυτοδυναμία είναι αναγκαιότητα για τη χώρα. Η θέση μου, λοιπόν, είναι καθαρή και ειλικρινής. Θεωρώ ότι η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα. Θα είναι αυτή που θα ορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Και όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμά της τόσο πιο κοντά θα μας φέρει στη σιγουριά και στην πρόοδο» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Εκτίμισε δε πως «το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου είναι ο δρόμος για το μέλλον. Και το μέλλον μπορεί να έχει δύο όψεις: είτε θα φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη, είτε θα θυμίζει σκηνές από ένα κακό παρελθόν. Εχω εξηγήσει τις παγίδες ακυβερνησίας και των περιπετειών που κρύβει η απλή αναλογική. Παγίδες που θα ακυρωθούν μόνο με ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα νίκης την 21η Μαΐου. Τελευταία ο κ. Τσίπρας μιλάει για κυβέρνηση με ψήφο ανοχής. Για φανταστείτε μια κυβέρνηση που δεν διαθέτει πλειοψηφία αλλά ανοχή. Κυβέρνηση ανοχής είναι συνταγή αστάθειας και παραλυσίας, που στις συνθήκες αυτές οδηγεί σε καταστροφή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ