ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: Οι 10 φιλεργατικές πολιτικές που έχουμε υλοποιήσει

Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: Οι 10 φιλεργατικές πολιτικές που έχουμε υλοποιήσει
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο βίντεό του στο TikTok Screen grab από βίντεο

Για τις 10 φιλεργατικές πολιτικές που έχει υλοποιήσει η κυβέρνησή του κατά τη διάρκεια της θητείας του μιλάει σε βίντεό του στο TikTok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχόμενος παράλληλα «καλή Πρωτομαγιά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά λέγοντας πως υπάρχει μια «φήμη» πως οι φιλεργατικές πολιτικές είναι οι αριστερές, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι εδώ για να το διαψεύσει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός:

-Θεσπίσαμε ψηφιακή κάρτα εργασίας για να προστατεύουμε τους εργαζόμενους από απλήρωτες υπερωρίες και ανασφάλιστη εργασία.

-Αναβαθμίσαμε την επιθεώρηση εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή, με ψηφιακούς ελέγχους και διασταυρώσεις, για να βρούμε όσους εργοδότες δεν δηλώνουν τους εργαζόμενους τους.

-Κάναμε το επίδομα ανεργίας, επίδομα εργασίας για ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας.

-Επενδύουμε πάνω από ένα δισ. ευρώ για προγράμματα κατάρτισης 700.000 νέων εργαζομένων και ανέργων ώστε να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες.

-Θεσπίσαμε πλαίσιο δεοντολογίας και αυστηρές κυρώσεις για την σεξουαλική παρενόχληση αλλά και τον εκφοβισμό στην αγορά εργασίας.

-Επεκτείνουμε τις γονικές άδειες και την άδεια μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες. Δώσαμε για πρώτη φορά άδεια πατρότητας και προστατεύουμε από την απόλυση το νέο πατέρα.


-Θεσπίσαμε το δικαίωμα στην τηλεργασία και την αποσύνδεση.

-Δώσαμε δικαιώματα συνδικαλιστικής εκπροσώπησης στους εργαζόμενους σε πλατφόρμες και πρόσθετα δικαιώματα σε κούριερ και διανομείς φαγητού delivery.

-Εξισώσαμε την αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με τους υπόλοιπους εργαζομένους.

-Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ