Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: Οι 10 φιλεργατικές πολιτικές που έχουμε υλοποιήσει
Ανανεώθηκε:
Για τις 10 φιλεργατικές πολιτικές που έχει υλοποιήσει η κυβέρνησή του κατά τη διάρκεια της θητείας του μιλάει σε βίντεό του στο TikTok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχόμενος παράλληλα «καλή Πρωτομαγιά».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά λέγοντας πως υπάρχει μια «φήμη» πως οι φιλεργατικές πολιτικές είναι οι αριστερές, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι εδώ για να το διαψεύσει.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός:
-Θεσπίσαμε ψηφιακή κάρτα εργασίας για να προστατεύουμε τους εργαζόμενους από απλήρωτες υπερωρίες και ανασφάλιστη εργασία.
-Αναβαθμίσαμε την επιθεώρηση εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή, με ψηφιακούς ελέγχους και διασταυρώσεις, για να βρούμε όσους εργοδότες δεν δηλώνουν τους εργαζόμενους τους.
-Κάναμε το επίδομα ανεργίας, επίδομα εργασίας για ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας.
-Επενδύουμε πάνω από ένα δισ. ευρώ για προγράμματα κατάρτισης 700.000 νέων εργαζομένων και ανέργων ώστε να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες.
-Θεσπίσαμε πλαίσιο δεοντολογίας και αυστηρές κυρώσεις για την σεξουαλική παρενόχληση αλλά και τον εκφοβισμό στην αγορά εργασίας.
-Επεκτείνουμε τις γονικές άδειες και την άδεια μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες. Δώσαμε για πρώτη φορά άδεια πατρότητας και προστατεύουμε από την απόλυση το νέο πατέρα.
-Θεσπίσαμε το δικαίωμα στην τηλεργασία και την αποσύνδεση.
-Δώσαμε δικαιώματα συνδικαλιστικής εκπροσώπησης στους εργαζόμενους σε πλατφόρμες και πρόσθετα δικαιώματα σε κούριερ και διανομείς φαγητού delivery.
-Εξισώσαμε την αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με τους υπόλοιπους εργαζομένους.
-Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΡΙΖΑ: «Βουλευτές της ΝΔ αποκαλύπτουν σχέδιο Μητσοτάκη για αποστασία»
Η «μάχη» κατά της χαλαρής ψήφου, το ντιμπέιτ και το… παράθυρο για τηλεμαχία Μητσοτάκη - Τσίπρα
Συμφώνησαν για debate, διαφωνούν… για όλα τα υπόλοιπα
ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ψεκασμένα αφηγήματα και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα»
08:07
Ισραήλ: «Η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν δεν συμπεριλαμβάνει Λίβανο» - Η ανακοίνωση από το γραφείο του Νετανιάχου
07:57
Apocalypse now (Trump edition)
07:45
Το πετρέλαιο υποχωρεί κάτω από τα 100 δολάρια μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν για εκεχειρία - Πτώση 15%
07:43