ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Χαμόγελα για τα ποσοστά στην περιφέρεια, «άγνωστος Χ» το debate

Νίκος Ανδρουλάκης: Χαμόγελα για τα ποσοστά στην περιφέρεια, «άγνωστος Χ» το debate
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με στοχευμένες περιοδείες και δράσεις συνεχίζει την προεκλογική του δραστηριότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης ανεβάζοντας ταχύτητες όσο πλησιάζει το πρώτο του κρίσιμο τετ α τετ με τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Τα βλέμματα στη Χαριλάου Τρικούπη παραμένουν στραμμένα στο λεκανοπέδιο κι αυτό και αυτό αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα της ηγεσίας στην προσπάθεια κατάκτησης του στόχου για ισχυρό διψήφιο ποσοστό. Τα μηνύματα που λαμβάνει το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ενθαρρυντικά για την περιφέρεια, όπου το ΠΑΣΟΚ δείχνει να καταγράφει καλύτερα ποσοστά σε σχέση με τα ποσοστά που έλαβε στις εκλογές του 2019. Γι αυτό και το επιτελείο του προγραμματίζει προσεχτικά και με κάθε λεπτομέρεια τις δράσεις που θα υπάρξουν εντός των τειχών. Σε κάθε περίπτωση συνεχίζονται και οι περιοδείες ανά την επικράτεια και στο πλαίσιο αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει σήμερα στον Πύργο της Ηλείας, όπου το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2019 είχε λάβει 14,79%, εκλέγοντας μόνον έναν βουλευτή.

Ενθαρρυντικό είναι ακόμη το γεγονός ότι σύμφωνα με τελευταία γκάλοπ μερίδα των αναποφάσιστων προέρχεται από τη δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ και ο επαναπατρισμός τους μπορεί να δώσει στο Νίκο Ανδρουλάκη το ποσοστό που επιζητεί προκειμένου να παίξει ρόλο ρυθμιστή την επομένη των εκλογών.

«Στις 21 Μαΐου να νιώθει κάθε δημοκράτης, προοδευτικός Έλληνας πολίτης ότι το σπίτι του, το ΠΑΣΟΚ, είναι ξανά ανοικτό για να αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού, να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά από την Κομοτηνή.

Διόλου τυχαία δεν είναι και η επιλογή των περιφερειών στις οποίες επέλεξε να είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτός από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο Κρήτης, θα κατέβει και στον Νότιο Τομέα Αθήνας αλλά και στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, δύο περιφέρειες που το ΠΑΣΟΚ παραμένει «στρυμωγμένο».

Την ίδια ώρα οι καμπάνιες του ΠΑΣΟΚ τρέχουν με τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι ο πρωταγωνιστής. Στο νέο σποτ «αυτή δεν είναι πολιτική διαφήμιση» εμφανίζεται ο ίδιος να απευθύνει προσωπικό κάλεσμα στους πολίτες ενόψει των εκλογών.

Στοίχημα πάντως, για τον ίδιο αποτελεί και το debate στις 10 Ιουνίου, όπου θα συμμετάσχει ως πρωτάρης, αφού είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει ως αρχηγός κόμματος σε εθνικές εκλογές. Κι αυτό γιατί θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για τον αποκαλούμενο «άγνωστο Χ» για το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για ένα υψηλού ρίσκου αφήγημα και ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος δέχεται το έντονο φλερτ του Αλέξη Τσίπρα, επιμένοντας πως το πρώτο και το τρίτο κόμμα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, θα πρέπει να δώσει απαντήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ