ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας γίνεται ένας τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου

Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας γίνεται ένας τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου
Eurokinissi

«Ο Αλέξης Τσίπρας με όλα αυτά που κάνει, προσπαθώντας να μιμηθεί το ΠΑΣΟΚ και τα συνθήματά του, γίνεται απλά ένας τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου»,τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης (3/5) στον ΣΚΑΪ.

Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, όμως ζούμε σε μια άλλη εποχή διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, προσέφερε πολλά στον ελληνικό λαό, το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ, μείωσε τις ανισότητες, ήρε τις διακρίσεις που υπήρχαν πριν το '81, άλλα τώρα είμαστε στο 2023 και πρέπει να τοποθετηθούμε για τη σύγχρονη Ελλάδα. «Ο λαός θέλει λύσεις, και οι λύσεις δεν έρχονται με τα συνθήματα, ειδικά από πρόσωπα που έχουν χτυπήσει λυσσαλέα το ΠΑΣΟΚ» επισήμανε.

Ο κ. Τσίπρας μαζί με τη ΝΔ κάνανε τα παιχνίδια του λαϊκισμού για να κατακτήσουν την εξουσία και τα παλαιότερα χρόνια πήγαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Είναι αναξιόπιστα και τα δύο κόμματα σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον λαό να εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ. Δεν σκληραίνω το λόγο μου, είναι σκληρή η πραγματικότητα, διευκρίνισε. Χρειάζονται γενναίες αλλαγές για ισχυρή προοπτική για όλους με ισχυρό κοινωνικό κράτος και βιώσιμη ανάπτυξη.

Αν περιμένουν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι ότι θα κλείσω τα μάτια στην πραγματικότητα της γενιάς μου και των νεότερων γενεών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεότεροι Έλληνες, για να κάνω κυβέρνηση με τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, μάλλον μιλάμε για ένα λάθος πρόσωπο ξεκαθάρισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Θα αφήσω εγώ τη χώρα μου στα νύχια συστημάτων εξουσίας, τα οποία το μόνο που τα ενδιαφέρει είναι να χαϊδεύουν ισχυρά συμφέροντα για την καρέκλα;» διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι αν αυτά τα κόμμα συμφωνούν ότι πρέπει να πάνε με τον αρχηγό τους μέχρι τέλους, ας υπογράψουν προγαμιαίο συμβόλαιο και όποιος είναι πρώτος να συγκυβερνήσουν να τον κάνουνε πρωθυπουργό. Τα δύο αυτά πρόσωπα (σ.σ Μητσοτάκης - Τσίπρας) κρίθηκαν.

Ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει, και εάν θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη, θα γίνουν με άλλα πρόσωπα, και όχι με το ΠΑΣΟΚ επέμεινε, διευκρινίζοντας ότι το μέλλον της πατρίδας δεν είναι μεταξύ του ελιτισμού του κ. Μητσοτάκη και του λαϊκισμού του Αλέξη Τσίπρα. Υπάρχει τρίτος δρόμος συνεργασιών, συγκλίσεων προσώπων κοινής αποδοχής που μπορούν να φέρουν καλύτερες για την πατρίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ