ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Το Mega έκανε πρόταση για ντιμπέιτ σε Μητσοτάκη - Τσίπρα - «Ναι» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Το Mega έκανε πρόταση για ντιμπέιτ σε Μητσοτάκη - Τσίπρα - «Ναι» από τον ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI

Εκλογές 2023: Το Mega έστειλε επιστολή στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο. Θετική η πρώτη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το debate όλων των πολιτικών αρχηγών, των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, με το Mega να μην μεταδίδει όλη την τηλεμαχία, καθώς το κανάλι θα έχει συμβατικές υποχρεώσεις για μετάδοση αγώνων Champions League. Το Mega, ωστόσο, προχώρησε σε μια διαφορετική πρόταση και όπως έγινε γνωστό έστειλε επιστολή στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα έτσι ώστε να διεξαχθεί μία μεταξύ τους τηλεμαχία.

Η επιστολή προς τους Μητσοτάκη και Τσίπρα αναφέρει:

«Κύριοι,

το Mega το μεγαλύτερο ενημερωτικό κανάλι της χώρας καλεί τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανοικτό διάλογο - ντιμπέιτ - στο κεντρικό στούντιο του Σταθμού μας.

Θεωρούμε ότι η ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη - Τσίπρα θα συμβάλει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η πρόσκλησή μας γίνεται μετά και την αδυναμία του καναλιού μας να μεταδώσει ολόκληρο το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λόγω συμβατικών υποχρεώσεων του προγράμματος»

Την επιστολή υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Σταμάτης Μαλέλης.

Τσαπανίδου: Είμαστε στη διάθεση του καναλιού

Η πρώτη απάντηση, εν τέλει, ήρθε λίγο μετά τις 18:00 από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ με την εκπρόσωπο του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, να δηλώνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της, Αλέξης Τσίπρας, είναι στη διάθεση του καναλιού.

«Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει η κ. Τσαπανίδου και προσθέτει:

«Είμαστε στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου για να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ