ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμοι για διμέτωπο αγώνα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όλοι τους και μόνοι μας»

Έτοιμοι για διμέτωπο αγώνα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όλοι τους και μόνοι μας»
Απο την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

«Όλοι τους και μόνοι μας».

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν τρέφουν αυταπάτες.

Αντιλαμβάνονται ότι δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα διμέτωπο: από τη μία τη ΝΔ κι από τον άλλη το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 που για διαφορετικούς λόγους το κάθε κόμμα θέλουν την Κουμουνδούρου αποδυναμωμένη από τις κάλπες της απλής αναλογικής.

Γι’ αυτό κι ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στις ομιλίες του πως για να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη η μόνη εναλλακτική είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και, μάλιστα, με διαφορά προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως αν βγαίνουν τα κουκιά θα συγκροτηθεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή είτε είναι οι ίδιοι πρώτοι είτε η ΝΔ.

Την ίδια στιγμή συνεχίζουν την απαξίωση των δημοσκοπήσεων, πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί κάτω από το 31,5% που έλαβε το 2019.

Προκειμένου, μάλιστα, να στηρίξουν το επιχείρημά τους μνημονεύουν την περίπτωση του άγνωστου στο ευρύ κόμματος «Νίκη» που ανιχνεύθηκε με ποσοστό 1% σε δημοσκόπηση, κάνοντας λόγο για προσπάθεια Μητσοτάκη με διάφορες μεθόδους και μεθοδεύσεις να εξαφανίσει τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και την Ελληνική Λύση.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου εκφράζουν τη βαθιά αισιοδοξία τους ότι θα είναι οι νικητές των εκλογών, αίσθηση που εισπράττουν κι από τις περιοδείες Τσίπρα σε όλη τη χώρα, αλλά κι από κινήσεις του πρωθυπουργού όπως η χθεσινή (Κυριακή) με την εξαγγελία νέων παροχών και την επιμονή του να αρνείται τηλεμαχία των δύο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που περισσότερο πανικό προδίδουν παρά αίσθημα υπεροχής, όπως λένε.

Ακόμα και στη Μακεδονία, ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές στο CNN Greece, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει ως θέμα, σε αντίθεση με την ακρίβεια, την εγκατάλειψη της αγροτικής γης, την αποδυνάμωση των τοπικών πανεπιστημίων, τη γήρανση του πληθυσμού και τη βίαιη απολιγνιτοποίηση που απασχολούν πολύ περισσότερο τους πολίτες.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα, στις 08.50, δίνει συνέντευξη στο OPEN και στους Δημήτρη Καμπουράκη και στον Παναγιώτη Στάθη.

Στις 18.30 θα βρεθεί στη Λαμία όπου θα μιλήσει στην πλατεία Λαού.

Την Τρίτη θα μιλήσει στον Πειραιά, την Πέμπτη σε Τρίκαλα και Λάρισα, την Παρασκευή στην Καβάλα, το Σάββατο στο Βόλο, την Κυριακή στο Αγρίνιο, τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα και τα Γιάννενα, την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη στην Πάτρα, την Πέμπτη στην Αθήνα και την Παρασκευή στο Ηράκλειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ