ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βασίλης Κικίλιας δίπλα στους υγειονομικούς

Ο Βασίλης Κικίλιας δίπλα στους υγειονομικούς
Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / IN TIME

Πλήθος γιατρών, υγειονομικών και διοικητικών του ΕΣΥ παραβρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (8/5) σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Βασίλης Κικίλιας σε γνωστό «στέκι» της Αθήνας.

Οι υψηλές «πτήσεις» στον τουρισμό, ο οποίος ανέκαμψε εντυπωσιακά στη μετα-Covid περίοδο, και τα ταξιδιωτικά έσοδα που έφερε στη χώρα, έχουν δώσει πολλούς πόντους στον υποψήφιο στην Α΄Αθήνας.

Ωστόσο, δεν έχει ξεχαστεί το πώς αντιμετώπισε τα πρώτα κυμάτα της πανδημίας, ο υπερδιπλασιασμός των κλινών ΜΕΘ που πέτυχε εν μέσω κρίσης, η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και το πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία».

«Εμπιστεύομαι τους επιστήμονες», «γιατροί, νοσηλευτές, υγειονομικοί, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες και όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας» συνήθιζε να λέει ο κ. Κικίλιας την δύσκολη περίοδο των lockdown και του φόβου που κυριαρχούσε σε όλο τον πλανήτη για τον άγνωστο ιό.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου που μας ενημέρωνε κάθε Δευτέρα για τους εμβολιασμούς, διοικητές νοσοκομείων όλων των νοσοκομείων της Αττικής (Ευαγγελισμός, Ερυθρός Σταυρός, Σωτηρία , Αλεξάνδρα, ΚΑΤ, Λαϊκό, Ασκληπιείο, Γ. Γεννηματάς κ.α.), διευθυντές κλινικών αλλά και γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, καθώς και στελέχη και εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και του ΕΟΦ.

Σε σχετική ανάρτηση στα social media ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Η πανδημία υποχώρησε όμως η σχέση ζωής που έχω με όλους αυτούς τους ανθρώπους παραμένει άρρηκτη και ζωντανή. Ήταν όλοι εκεί. Οι άνθρωποι που δώσαμε μαζί τη μάχη στην πρώτη γραμμή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ