ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψει τα προγνωστικά των εκλογών

Πώς σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψει τα προγνωστικά των εκλογών
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων- η μεγαλύτερη εδώ και πάνω από 30 χρόνια σε εκλογικές αναμετρήσεις- θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα και σε αυτούς θα στοχεύσουν στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικώς.

Στην Κουμουνδούρου κρίνουν πως αν προσελκυστούν νέοι, γυναίκες, απογοητευμένοι εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης και συνταξιούχοι, η πλάστιγγα μπορεί να γείρει προς το μέρος τους και να ανατραπούν τα προγνωστικά.

Έτσι κι αλλιώς στην αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζονται πως και στη ΝΔ έχουν δημοσκοπήσεις στα χέρια τους που δείχνουν τη διαφορά κάτω από το 3%, την ίδια ώρα που χαρακτηρίζουν τους δικούς τους ψηφοφόρους «σιωπηλούς» ως προς τη στάση τους απέναντι στις δημοσκοπήσεις.

Όπως κι αν έχει, στο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζουν βεβαιότητα για επικράτηση, ωστόσο θεωρούν σίγουρο ότι η συσπείρωσή τους θα ανεβεί ακόμα περισσότερο τις επόμενες ημέρες, το ποσοστό τους θα ξεπεράσει το 31,5% του 2019 και η οργή για την τραγωδία των Τεμπών θα εκδηλωθεί στις 21 Μαΐου, ιδίως από τη νεολαία.

Τους ανησυχεί, όμως, ότι η ΝΔ καταφέρνει να θέτει τη δημόσια ατζέντα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη συνεχιζόμενη συζήτηση για το 2015, ενώ «θάβονται» σημαντικές ειδήσεις όπως το πόρισμα της PEGA για τις παρακολουθήσεις και τα νέα δημοσιεύματα για το Predator.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας ανοίγει σήμερα Πέμπτη από τη Λάρισα (κλειστό γυμναστήριο ΕΑΚ, στις 19.30) κύκλο επίσημων, τρόπον τινά, ομιλιών κι όχι από μικροφώνου στο χέρι, όπως τις προηγούμενες ημέρες.

Αύριο, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Καβάλα (πλατεία Ελευθερίας), το Σάββατο στο Βόλο (παραλία, Ηρώο), την Κυριακή στο Αγρίνιο (πλατεία Δημοκρατίας), τη Δευτέρα στα Γιάννενα, την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη στο Ηράκλειο και την άλλη Πέμπτη στην Αθήνα.

Η τελευταία- κεντρική προεκλογική ομιλία του κ. Τσίπρα θα δοθεί τη μεθεπόμενη Παρασκευή στην Πάτρα, άλλη μια έμμεση αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου και στην ιστορία της προοδευτικής παράταξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ