ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών πριν ξεκινήσει το ντιμπέιτ

Εκλογές 2023: Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών πριν ξεκινήσει το ντιμπέιτ
H τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ με φόντο την κάλπη της 21ης Μαΐου EUROKINISSI

Χαλαροί παρουσιάστηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί την ώρα που έφταναν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, για το ντιμπέιτ με φόντο τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Οι πολιτικοί αρχηγοί λίγο πριν ξεκινήσει η τηλεμαχία, έβαλαν τις πρώτες πινελιές μπροστά στις κάμερες λίγο πριν ξεκινήσουν τη μάχη για να αναδείξουν κυρίως τις αδυναμίες των αντιπάλων τους.

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών κατά την έλευσή τους στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

«Πολλά μικρόφωνα», είπε αρχικά χαμογελώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το debate των πολιτικών αρχηγών και συνέχισε: «Εύχομαι να έχουμε μια ουσιαστική συζήτηση και να μιλήσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας. Θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες θα πάρουν τις απαντήσεις που περιμένουν παρά το αυστηρό πλαίσιο. Δεν θα είχα καμία αντίρρηση για ελεύθερη ερώτηση από τους δημοσιογράφους. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά τις εκλογές» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«O διάλογος είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και είναι κρίμα που τόσα χρόνια δεν έχει γίνει debate και γίνεται σήμερα μετά από το 2015 πρώτη φορά», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το debate.

Στη σύντομη δήλωση του στις κάμερες πρόσθεσε: «είναι κρίμα που δεν γίνεται με μεγαλύτερη άνεση διαλόγου. Eίναι πολύ αυστηροί οι όροι που αποφάσισε η διακομματική επιτροπή. Κρίμα, ελπίζω όμως ο ελληνικός λαός έστω και έτσι, έστω και με παράλληλες τοποθετήσεις, να βγει σοφότερος σήμερα, να βγάλει συμπεράσματα».

«Ο ελληνικός λαός αποφασίζει στις 21 Μαΐου για τις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας. Εμείς έχουμε καταθέσει ένα πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών, που δημιουργούμε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι αδιανόητο μετά από 15 χρόνια οικονομικής κρίσης να συνεχίζουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι να φεύγουν στο εξωτερικό και βέβαια να καλπάζουν οι ανισότητες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την προσέλευσή του στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, για το debate των πολιτικών αρχηγών.

Επίσης, ανέφερε: «Η χώρα χρειάζεται ισχυρό κοινωνικό κράτος και βιώσιμη ανάπτυξη πολλών και καλών θέσεων εργασίας και όχι την ανάπτυξη του κυρίου Μητσοτάκη των 400 και 500 ευρώ που απλά διαιρεί δια δύο παλιές θέσεις εργασίας. Εμείς θέλουμε ανάπτυξη με εξωστρέφεια και όχι η χώρα να γίνει γιγάντιο ξενοδοχείο ή special projects που δεν οδηγούν πουθενά. Βιώσιμη ανταγωνιστική οικονομία με εξωστρέφεια και ισχυρές εξαγωγές. Αυτό είναι το μέλλον της ισχυρής Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδας, της εθνικής αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. (…) Όποτε χρειάζεται κάνουμε επίθεση, όποτε χρειάζεται κάνουμε άμυνα. Όμως η επίθεση είναι αναγκαία όταν δεχόμαστε επιθέσεις όπως αυτές του τελευταίου διαστήματος. Εγώ όπως ξέρετε είμαι μετριοπαθής. Δεν μου αρέσει να αντιπαρατεθούμε χωρίς λόγο. (…) Μαθήματα φιλοευρωπαϊκής πορείας αξιοπιστίας στο ΠΑΣΟΚ από τους λαϊκιστές με γραβάτα ή χωρίς γραβάτα, δεν θα πάρουμε».

Θα κάνουμε μία συζήτηση, προεκλογικά, σε καλό κλίμα, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την προσέλευσή του στην ΕΡΤ.

«Πολλές κάμερες, πολλά κανάλια, τι γίνεται; Μια συζήτηση θα κάνουμε παιδιά, προεκλογικά, σε καλό κλίμα» σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι φοράει γραβάτα σήμερα απάντησε ότι άλλοτε φοράει γραβάτες κι άλλες φορές όχι ενώ πρόσθεσε με χιούμορ «τώρα αφού είναι βράδυ και είμαστε όλοι μαζεμένοι, ε, να είμαστε και λίγο σουλουπωμένοι».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, δήλωσε κατά την είσοδό του στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ: «Δυστυχώς η σημερινή τηλεμαχία, με ευθύνη των υπολοίπων κομμάτων, έγινε τηλεπαράλληλος διάλογος. Από την αρχή είχαμε πει ότι θέλουμε ελεύθερα οι δημοσιογράφοι να κάνουν τις ερωτήσεις τους, ώστε να μπορεί ο ελληνικός λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του. Οι άλλοι – από φόβο μάλλον – ήθελαν ελεγχόμενη, τηλεπαράλληλη διαδικασία. Να δούμε αν ο ελληνικός θα καταλάβει τελικά ποιοι είναι ικανοί να κυβερνήσουν και ποιοι είναι απλά ικανοί να κάνουν τηλεπαράλληλους μονολόγους».

Κατά την προσέλευσή του στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το debate, ενόψει της κάλπης της 21ης Μαΐου, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν, τον υπεύθυνο επικοινωνίας, Σπύρο Δερβενιώτη και τρεις γυναίκες συνεργάτες του. «Ελπίζω να αναδειχθούν σοβαρά ζητήματα, η συνέχεια επί της οθόνης» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ συμπλήρωσε ότι το πλαίσιο του debate «είναι απαράδεκτο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πληροφορήσουμε τον κόσμο για τις θέσεις των κομμάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ