ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς αποτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ την εμφάνιση Τσίπρα στο ντιμπέιτ

Πώς αποτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ την εμφάνιση Τσίπρα στο ντιμπέιτ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Παρόλο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να κρυφτεί για ακόμα μια φορά από μια τηλεμαχία των δύο με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν κατάφερε να κρύψει την τεράστια απόσταση που τον χωρίζει από την πραγματικότητα και τις ανάγκες της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών», σχολιάζουν συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά το ντιμπέιτ.

Επίσης, λένε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πως αξιοποίησε τα «παραθυράκια» σε μια αρκετά αυστηρή διαδικασία, θέτοντας ερωτήματα και κατάφερε να αποδομήσει το κυβερνητικό αφήγημα.

Ως προς τον πρωθυπουργό, σημειώνουν πως για ακόμα μια φορά δεν έδωσε απαντήσεις για τις υποκλοπές, «γιατί προφανώς ο ίδιος είναι ο ένοχος κι ο εγκέφαλος του επιτελικού παρακράτους».

Ωστόσο, αναφέρουν, για πρώτη φορά μίλησε δημοσίως για «σκάνδαλο υποκλοπών» κι όχι για νόμιμες επισυνδέσεις: «Παραδέχθηκε ότι γνώριζε τους λόγους παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και τόσο καιρό έλεγε ψέματα παριστάνοντας τον ανήξερο».

Την ίδια ώρα, τονίζουν πως ο κ. Τσίπρας ανάπτυξε με κάθε ευκαιρία το «ρεαλιστικό» σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή».

Επίσης, ανάδειξε πως είναι ρεαλιστικός ο στόχος της προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, «αυτό που καταλαβαίνει όλος ο κόσμος ως απλή κοινή λογική», πάνω σε προγραμματική βάση, τα 11 άρθρα του Συμβολαίου για την Αλλαγή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε, επίσης, έμφαση στις προτάσεις του κόμματός του για την επόμενη ημέρα, υπογραμμίζοντας πως «ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με το πρόγραμμά μας».

«Αναδείχτηκαν τα δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια για το μέλλον της χώρας. Το δίλημμα της κάλπης της 21ης Μαΐου είναι “Μητσοτάκης ξανά ή αλλαγή”- “Μητσοτάκης ξανά ή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας”», συμπληρώνουν στην Κουμουνδούρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ