ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μεγάλες οι διαφορές του ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρουλάκης: Μεγάλες οι διαφορές του ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες της 21ης Μαΐου ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζοντας ότι το κόμμα του θα αποτελέσει «ανάχωμα στον αυταρχισμό, την παρακμή των θεσμών, την ασέβεια προς τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο κ. Ανδρουλάκης, τόνισε στον ΣΚΑΪ πως το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλες διαφορές με τη ΝΔ στα κοινωνικά θέματα και με τον ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά και στο μεταναστευτικό.

«Είμαστε άλλα κόμματα. Είμαι σοσιαλδημοκράτης, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα του ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κομμουνιστικογενές κόμμα και οι άλλοι είναι κόμμα της λαϊκής Δεξιάς. Προφανώς, έχουμε άλλον ιδεολογικό κώδικα κι άλλες θέσεις» σχολίασε ερωτηθείς αν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συγκλίνει είτε με τη Νέα Δημοκρατία είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη πως λαμβάνοντας υπόψη τη λαϊκή ετυμηγορία, με την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα προσπαθήσει η χώρα να βαδίσει στο δρόμο της σταθερότητας και της προόδου. Σχετικά με το πρόσωπο του πρωθυπουργού τόνισε πως θα πρέπει να εκφράζει τις προγραμματικές συγκλίσεις.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη λαϊκή ετυμηγορία, με την τρίτη εντολή θα προσπαθήσω να έχουμε σταθερότητα και πρόοδο. Με προγραμματικές συγκλίσεις, έχω βάλει κάποιες προγραμματικές κόκκινες γραμμές και δηλώνω και κάτι άλλο: Το πρόσωπο του Πρωθυπουργού και των κύριων Υπουργείων πρέπει να εκφράζουν τις προγραμματικές συγκλίσεις. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ισχυρή Δημόσια Υγεία, αλλά να έχουμε Υπουργό τον κ. Πλεύρη. Πρέπει να έχεις έναν υπουργό όπως ήταν ο Γιώργος Γεννηματάς να πιστεύει στο ΕΣΥ, να ρίξει δαπάνες στο ΕΣΥ» συμπλήρωσε.

«Ό,τι λέω σήμερα, θα είναι οδικός χάρτης για την επόμενη μέρα. Δεν θα υπάρχει καμία παρέκκλιση γιατί θέλω σε αυτήν τη νέα αρχή να έχουμε με τους πολίτες σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης» επανέλαβε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ