ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Πρόσκληση στα κόμματα για κοστολόγηση προγραμμάτων - Τι είπε για Τσίπρα

Σκέρτσος: Πρόσκληση στα κόμματα για κοστολόγηση προγραμμάτων - Τι είπε για Τσίπρα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος EUROKINISSI

Στην πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων επανέρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, ενώ επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα για το χθεσινό ντιμπέιτ, λέγοντας πως «ανακαλύπτει "σκάνδαλο" για να δημιουργήσει εντυπώσεις».

Συγκεκριμένα ο κ. Σκέρτσος συμπληρώνει την πρόταση του πρωθυπουργού, όπως τη διατύπωσε στο χθεσινό ντιμπέιτ «να κοστολογηθούν τα προγράμματα των κομμάτων από ένα επίσημο φορέα, είτε αυτός είναι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είτε η Τράπεζα της Ελλάδος», και την συμπληρώνει καλώντας τα κόμματα να συμφωνήσουν σε νομοθετική ρύθμιση για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Αναλυτικά όπως αναφέρει ο κ. Σκέρτσος:

«Τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων πρέπει να είναι αξιόπιστα και υλοποιήσιμα. Γι' αυτό το λόγο προσκαλούμε και προκαλούμε να συμφωνήσουμε σε δυο πράγματα:

1) να στείλουμε άμεσα όλα τα κόμματα, τα οικονομικά μας προγράμματα προς κοστολόγηση σε έναν από τους ακόλουθους τρεις φορείς, το ΓΛΚ, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ή την Τράπεζα της Ελλάδος. Εμείς έχουμε ήδη κοστολογήσει το δικό μας οικονομικό πρόγραμμα στα 9 δις ευρώ, σωρευτικά στην τετραετία, με στοιχεία του ΓΛΚ υπό τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής.

2) να υπερψηφίσουμε στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τα κόμματα να υποβάλλουν προς κοστολόγηση τα οικονομικά τους προγράμματα στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν τα ανακοινώσουν επίσημα.

«Θα ανταποκριθούν;» αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Επικρατείας, 'Ακης Σκέρτσος

Ο κ. Τσίπρας για να να δημιουργήσει εντυπώσεις ανακαλύπτει «σκάνδαλο»

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας, όπως το συνηθίζει, να δημιουργήσει εντυπώσεις, λόγω της χαμηλής απήχησης που είχαν τα μηνύματά του στο χθεσινό debate, μια μέρα μετά, ανακαλύπτει «σκάνδαλο». Αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός στο debate δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το να αναφέρει επί λέξει τον τίτλο του περιοδικού Economist που, σε αντίθεση με όσα λέει ο κ. Τσίπρας, κατατάσσει την Ελλάδα στη φετινή έκδοση τού «Δείκτη Δημοκρατίας», 9 θέσεις ψηλότερα σε ετήσια βάση και 14 θέσεις ψηλότερα από το 2018» τονίζει επίσης σε δήλωσή του ο κ. 'Ακης Σκέρτσος απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«O τίτλος του άρθρου είναι: Η Ελλάδα εμφανίζει σημαντική βελτίωση παρά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. (Greece: a big improver despite the spyware scandal). Η αναφορά ήταν σαφής, όσο και αν προσπαθεί να τη διαστρεβλώσει ο κ. Τσίπρας» προσθέτει.

Επίσης σημειώνει ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης στην οποία -σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα- έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ