ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών μια βδομάδα πριν από τις κάλπες

Εκλογές 2023: Οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών μια βδομάδα πριν από τις κάλπες
EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν τις περιοδείες και τις εμφανίσεις τους ανά την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει σήμερα Κυριακή 14/5 στις 12 το μεσημέρι διακαναλική συνέντευξη στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Το Σάββατο από την Κυψέλη, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία είναι οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος και η βελτίωση των εισοδημάτων, κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν τις τετραετίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, και τόνισε πως το μεγάλο δίλημμα των εκλογών είναι να κοιτάξουμε μπροστά και να μην γυρίσουμε με τίποτα στο παρελθόν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί σήμερα το Αγρίνιο. Ο κ. Τσίπρας χθες από τον Βόλο τόνισε ότι την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός και όχι τα καρτέλ. Απευθυνόμενος σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, επανέλαβε ότι κοινό μέτωπο είναι η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση, προσθέτοντας πως η νίκη του κόμματός του θα ανοίξει τον δρόμο για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας.

Από τα Χανιά ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν στόχο να σταματήσουν την πορεία της δημοκρατικής παράταξης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το Ηράκλειο ζήτησε πιο δυνατό ΚΚΕ για να αντιμετωπιστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές.

Στην Κοζάνη θα περιοδεύσει σήμερα ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος εκτίμησε πως θα υπάρξει συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων, ενώ στα Χανιά θα μεταβεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έθεσε την προεκλογική σύγκλιση ως όρο για συνεργασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ