ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραθάνος στο CNN Greece: Άθλος η εκλογή Μπελέρη - Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο η Αλβανία

Καραθάνος στο CNN Greece: Άθλος η εκλογή Μπελέρη - Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο η Αλβανία
Ο Φρέντι Μπελέρης νέος δήμαρχος Χειμάρρας himara.gr

Τον ενθουσιασμό των Βορειοηπειρωτών για τη νίκη του προφυλακισμένου Φρέντι Μπελέρη στις τοπικές εκλογές για το δήμο Χειμάρρας, περιέγραψε στο CNN Greece ο Μπάμπης Καραθάνος, Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Β2 Τομέα Αθηνών.

«Κάτω από τις συνθήκες που έγινε η εκλογή του δημάρχου Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα, ήταν πολύ σημαντική, ήταν ένας άθλος θα έλεγα», τόνισε ο κ. Καραθάνος.

Χαρακτήρισε «αστείες» τις κατηγορίες που οδήγησαν στη σύλληψή του κ. Μπελέρη δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές και εκτίμησε πως αντί να φοβίσουν, πείσμωσαν και κινητοποίησαν ακόμα περισσότερο τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες.

«Τους έκανε να πάνε πιο πεισματικά να ψηφίσουν, κι αυτούς που ήταν στην Ελλάδα αλλά και όσους ήταν εκεί. Αντιστάθηκαν σε όλες τις απειλές, τις προκλήσεις που δέχθηκαν. Το αποτέλεσμα έφερε ενθουσιασμό και αυτό που μένει τώρα να γίνει είναι να αποφυλακιστεί πια ο κ. Μπελέρης ο νέος δήμαρχος Χειμάρρας και να λυθεί αυτή η αδικία, αυτή η πρόκληση από το καθεστώς Ράμα», σημείωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών.

Εκτίμησε πως είναι τόσο προκλητική η αδικία αλλά και η πίεση που δέχονται τα Τίρανα που δεν έχουν άλλη λύση παρά να μην επιμείνουν στη δίωξη του Φρέντι Μπελέρη.

Κατήγγειλε πως ήδη έχουν καταγραφεί δύο περιπτώσεις γυναικών που δέχθηκαν απειλές για να κατηγορήσουν τον κ. Μπελέρη, ωστόσο εκείνες διαμαρτυρήθηκαν και η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό. Σύμφωνα με τον κ. Καραθάνο, ακόμα και αν στοιχειοθετηθεί κατηγορία, θα είναι προϊόν απειλών και συναλλαγής με τις αρχές της Αλβανίας.

Πρόσθεσε πως στόχος των αλβανικών αρχών ήταν να εκφοβιστεί ο λαός της Χειμάρρας και οι Βορειοηπειρώτες προκειμένου να μπορέσει ο κ. Ράμα «να βγάλει τον εκλεκτό του». Προειδοποίησε ακόμη, πως καθώς η υπόθεση είναι κραυγαλέα, θα δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις της Αλβανίας με την Ελλάδα αλλά και στην ενταξιακή της πορεία προς την Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ