ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από Θησείο: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζουν με πλαστά διλήμματα

Ανδρουλάκης από Θησείο: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζουν με πλαστά διλήμματα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ΙΝ ΤΙΜΕ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διμέτωπο τόσο σε Νέα Δημοκρατία, όσο και σε ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης (17/5) στο Θησείο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΣΟΚ να σταθεί ανάχωμα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον πελατειακό ελιτισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατηγόρησε τους δύο μεγάλους πολιτικούς του αντιπάλους ότι «επιχειρούν να εκβιάσουν τους πολίτες με πλαστά διλήμματα, ευελπιστώντας ότι έτσι θα διεμβολίσουν την εκλογική βάση της παράταξης μας, ότι θα την λεηλατήσουν».

Ειδικότερα, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε πως «θέλει να εμφανίζεται ως η μοναδική πρόταση εξουσίας, κλεισμένος στον γυάλινο πύργο του, ζει με την παρέα του σε ένα παράλληλο σύμπαν, που περιστρέφεται γύρω από το εαυτό του. Αυτός είναι η σταθερότητα. Αυτός είναι η δημοκρατία. Αυτός είναι το Κράτος. Λέει με μία Λουδοβίκεια αντίληψη. Υποδυόμενος τον εκσυγχρονιστή βαυκαλίζεται ότι θα μπορέσει να προσεταιριστεί ένα μέρος των δημοκρατικών πολιτών».

«Όμως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε πρόβατα, ούτε λωτοφάγοι. Δεν ξεχνούν οι πολίτες κύριε Μητσοτάκη ότι όταν το κόμμα σου παρέδωσε την χρεοκοπημένη Ελλάδα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να ζητήσετε συγγνώμη και να αναλάβετε τις ευθύνες σας, ψηφίσατε μαζί με τον Τσίπρα, κατά του Ευρώ και υπέρ της χρεοκοπίας και της δραχμής», πρόσθεσε.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πως «δεν μπορεί να συνομιλήσει με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη» απάντησε σκωπτικά: «Δεν θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ υποταγμένο. Ένα ΠΑΣΟΚ υποχείριο του ενός ή του άλλου. Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ ισχυρό και πρωταγωνιστή. Θα χαλάσουμε τα σχέδια τους (...) Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να προσφέρει μία πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα».

Τα «βέλη» του έστρεψε και προς τον Αλέξη Τσίπρα απορρίπτοντας για μία ακόμη φορά την πρόταση συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας είπε χθες ότι ο κ. Βαρουφάκης με το πρόγραμμα Δήμητρα είναι ο χορηγός του κ. Μητσοτάκη και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον εφεύρει. Συμφωνούμε κύριε Τσίπρα αυτό είναι μια αλήθεια, από αυτές που δύσκολα ακούει κανείς από εσάς. Για τον ίδιο λόγο δεν είναι χορηγός ο κ. Τσακαλώτος με τα τοπικά νομίσματα; Δεν είστε χορηγός εσείς, που το πρόβλημά σας εν τέλει είναι να πληρώσει ο Έλληνας και όχι ο Ευρωπαίος φορολογούμενος τον φράχτη στον Έβρο.Δεν είστε εσείς χορηγός με τις ελαφρότητες στα εθνικά μας θέματα περί θαλασσών χωρίς σύνορα και τις Πρέσπες του Αιγαίου;Δεν είστε εσείς ο μέγας χορηγός που δεν θέλει να στερηθεί ο Μητσοτάκης, όταν από την αγωνία σας να μη χάσετε την καρέκλα».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «τη μία λέτε κυβέρνηση με Βαρουφάκη, την άλλη κυβέρνηση χωρίς Βαρουφάκη, την άλλη κυβέρνηση ανοχής. Και χθες κυβέρνηση ειδικού σκοπού; Υποτιμά τη μνήμη και την κρίση του ελληνικού λαού και του ζητά κι αυτός να ξεχάσει τα όσα τραγικά και ευτράπελα έζησε τα πέντε χρόνια, που κυβέρνησε τη χώρα μαζί με τον Πάνο Καμμένο».

«Το ΠΑΣΟΚ ξαναέρχεται ως πρωταγωνιστής»

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδουλάκης περιέγραψε τις βασικές προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, ενώ έκλεισε την ομιλία του καλώντας τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς να δώσουν τη μάχη για την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ.

«Μας έμειναν λίγες μέρες. Πάρτε τον αγώνα στα δικά σας χέρια, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, παντού. Αναγεννάμε το λαογέννητο Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου. Στις 21 Μαΐου ανατέλλει μια νέα μέρα. Το ΠΑΣΟΚ ξαναέρχεται ως πρωταγωνιστής. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γι’ αυτήν την συγκινητική παρουσία, σήμερα εδώ. Να ξέρετε, δεν θα απογοητεύσω κανέναν. Αγώνα, αγώνα, αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ