ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογες 2023: Τελευταία προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων

Εκλογες 2023: Τελευταία προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων
Νίκος Ανδρουλάκης, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σε μια ύστατη προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων τους επιδίδονται οι πολιτικοί αρχηγοί, στα ελάχιστα 24ωρα που μας χωρίζουν από τις κάλπες της Κυριακής (21/5), θέτοντας όσο το δυνατό πιο επιτακτικά τα διλήμματα των εκλογών και επιχειρώντας να αναδείξουν τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των ίδιων και των αντιπάλων τους.

Πιστός στο αφήγημα της σταθερότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει σε όλους τους τόνους ότι ο μόνος τρόπος για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες είναι η εξασφάλιση αυτοδυναμίας. Χαρακτηρίζει, δε, ως ασαφή την πρόταση Τσίπρα περί προοδευτικής κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «προοδευτικό αχταρμά».

«Υπάρχει μια πρόταση διακυβέρνησης της ΝΔ, και από την άλλη το απόλυτο χάος, άρα το δίλημμα σταθερότητα ή χάος ισχυρό και πειστικό» ανέφερε ο πρωθυπουργός, και απευθυνόμενος στους αναποφάσιστους τόνισε «πιστεύω για τους σκεπτόμενους συμπολίτες μας που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα, σίγουρα την επόμενη μέρα σίγουρα θέλουν κάποιον στο τιμόνι της χώρας, θέλουν σταθερότητα, θέλουν κυβέρνηση και όχι έναν προοδευτικό αχταρμά» σημειώνει.

Παράλληλα, επιμένει ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι το μόνο μετρημένο και υλοποιήσιμο, σε αντίθεση με εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν τους είπαμε να στείλουν το πρόγραμμά τους να κοστολογηθεί ανεξάρτητα, για να δούμε αν αντέχει η ελληνική οικονομία το πρόγραμμά τους, ακολούθησε σιωπή, γιατί ξέρουν ότι θα φανεί το ψέμα τους και η υποκρισία τους, αλλά και ο αφόρητος λαϊκισμός τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αλέξης Τσίπρας: «Μητσοτάκης ή σταθερότητα»

Απάντηση στο επιχείρημα του πρωθυπουργού περί σταθερότητας έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως το αληθινό δίλημμα για το λαό είναι «Μητσοτάκης ή σταθερότητα». «Η δική σας σταθερότητα είναι η ανασφάλεια, ανησυχία, αγωνία για τους πολλούς, κύριε Μητσοτάκη. Γιατί, δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς δικαιοσύνη. Χωρίς δημοκρατία. Χωρίς κοινωνική συνοχή. Που πάει να πει: Δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς αλλαγή» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, συνεχίζει την επιχείρηση προσέγγισης των νέων, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως οι νέοι μπορούν να ανατρέψουν τα δημοσκοπικά ευρήματα και να κρίνουν το αποτέλεσμα της Κυριακής.

«Θέλω να απευθυνθώ στους νέους και να τους πω: η δική σας συμμετοχή θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα. Πηγαίνετε στην κάλπη για να ρίξετε στον κουβά τις δημοσκοπήσεις, για να στείλετε στο σπίτι του τον κ. Μητσοτάκη, για να φέρετε την Αλλαγή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ «τιμωρητική, αντισυστημική και αντικαθεστωτική».

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ ξαναέρχεται ως πρωταγωνιστής»

Σαφείς αποστάσεις και από τους δύο μονομάχους, σε μια προσπάθεια να περιχαρακώσει το δικό του εκλογικό ακροατήριο συνεχίζει να τηρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ ξαναέρχεται ως πρωταγωνιστής» ήταν το βασικό μήνυμα του κ. Ανδρουλάκη, στην ομιλία του από το Θησείο κατά την οποία εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση, τόσο κατά της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ΠΑΣΟΚ να σταθεί ανάχωμα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον πελατειακό ελιτισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τους κατηγόρησε ότι «επιχειρούν να εκβιάσουν τους πολίτες με πλαστά διλήμματα, ευελπιστώντας ότι έτσι θα διεμβολίσουν την εκλογική βάση της παράταξης μας, ότι θα την λεηλατήσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ