ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι προσδοκίες Ανδρουλάκη και η ευθύνη της επόμενης ημέρας για το ΠΑΣΟΚ

Οι προσδοκίες Ανδρουλάκη και η ευθύνη της επόμενης ημέρας για το ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ/CNN GREECE

Ταμείο κάνουν την Κυριακή στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς θα φανεί εάν έχουν ανακτήσει δυνάμεις και η δυναμική που καταγράφηκε στις συγκεντρώσεις της τελευταίας εβδομάδας και κυρίως σε αυτή της Αθήνας, αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα. 

Στο ΠΑΣΟΚ προσδοκούν ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ικανό να ενισχύσει τη διαπραγματευτική ισχύ του Νίκου Ανδρουλάκη την επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης και διαμηνύουν ότι από τη Δευτέρα θα κινηθεί υπέρ των προγραμματικών συγκλίσεων και της κυβερνητικής σταθερότητας.

Στόχος παραμένει το λεκανοπέδιο όπου το ΠΑΣΟΚ καταγράφει χαμηλές πτήσεις, αναγνωρίζοντας πως εάν ανατρέψει την εικόνα μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα διψήφιο ποσοστό και την τρίτη θέση. Η μάχη θεωρείται δύσκολη και θα κριθεί από τη στάση των αναποφάσιστων, κυρίως εκείνων που αυτοπροσδιορίζονται κεντροαριστεροί.

Στις εκλογές του 2019 το ΠΑΣΟΚ ήταν τέταρτο κόμμα στο λεκανοπέδιο, μετά το ΚΚΕ, με εξαίρεση την Α΄ Ανατολικής Αττικής όπου ήρθε τρίτο. Γι αυτό και καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου προγραμμάτισαν στοχευμένες δράσεις και περιοδείες εντός Αττικής. Ικανοποιητικά ωστόσο, είναι τα μηνύματα που λαμβάνουν από την περιφέρεια όπου η συσπείρωση των δυνάμεων υπέρ του ΠΑΣΟΚ πηγαίνει καλά και ενθαρρυντικά από την Κρήτη στην οποία ρίχνει αυλαία -με την ομιλία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο- η προεκλογική δραστηριότητα του Νίκου Ανδρουλάκη. Το ΠΑΣΟΚ φέρεται να έχει αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του και όπως αναφέρουν δίνει σκληρή μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε βάψει «ροζ» το νησί το 2019. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις τρεις από τις τέσσερις εκλογικές περιφέρειες (Λασίθι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο) οι «πράσινοι» μειώνουν σημαντικά τη ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσο μας χτυπούν τόσο δυναμώνουμε. Η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε πρωταγωνιστικά στο πολιτικό προσκήνιο», ανέφερε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Θησείο ο Νίκος Ανδρουλάκης, που επιτίθεται σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, εμμένοντας στη θέση του, «Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας, ξανά πρωθυπουργός.

Ο ίδιος θέλησε εξαρχής να εμφανιστεί ως ο γνήσιος εκφραστής της κεντροαριστεράς που δεν ασκεί μόνον αντιπολίτευση, αλλά προτείνει λύσεις και έχει σχέδιο. Όλους τους τελευταίους μήνες επιχείρησε να αναδείξει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ και ήταν ο πρωταγωνιστής του debate στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ