ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Αυξήσαμε τα ποσοστά μας κατά 40% από το 2019 - Ο Τσίπρας χορηγός του Μητσοτάκη

ΠΑΣΟΚ: Αυξήσαμε τα ποσοστά μας κατά 40% από το 2019 - Ο Τσίπρας χορηγός του Μητσοτάκη
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Με σαφή ικανοποίηση υποδέχτηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη το αποτέλεσμα του Exit Poll, το οποίο φέρνει το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά από 9,5% μέχρι και 12,5% το οποίο αποτελούσε και την πρώτη στόχευση του κόμματος για τις εκλογές. 

Ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη, όμως, ο ίδιος στις προεκλογικές ομιλίες του οριοθετούσε το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ σε αυτά τα επίπεδα, ζητώντας το κόμμα του να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ο οποίος και επιβεβαιώθηκε.

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα τους όχι μόνο άντεξε στην πίεση που του ασκούσαν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επέστρεψε δυναμικά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Τα χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ έχουν να κάνουν με την αύξηση κατά 40% που πέτυχε η παράταξη σε σχέση το ποσοστό των εκλογών του 2019.

Όπως έλεγαν στην Χαριλάου Τρικούπη δεχτήκαμε ασύμμετρο πόλεμο και την ίδια ώρα αποδείξαμε ότι αποτελούμε αξιόπιστη εναλλακτική. Αυτό φαίνεται από το εύρος της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα να αποτελεί χρυσό χορηγό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν, μετά από μια σειρά σοβαρών υποθέσεων, όπως την τραγωδία στα Τέμπη, την οικονομία, τις υποκλοπές και άλλες, στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκαν, αλλά απέτυχαν παταγωδώς να κάνουν αντιπολίτευση.

Λοβέρδος για exit poll: «Είμαστε οι κερδισμένοι των εκλογών»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα του ΠΑΣΟΚ, βάσει των exit poll, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην τοποθέτησή του στο MEGA.

«Αν ισχύει αυτό που βλέπω, τότε μιλάμε για άνοδο 40%. Είμαστε οι κερδισμένοι των εκλογών. Έχω ''χτικιάσει'' τόσο χρόνια, από το 2015, να λέω ότι θα ανέβουμε στο 10%. Δεν το καταφέραμε το 2019, όταν μείναμε στο 8%, τώρα φαίνεται πως θα το ξεπεράσουμε.

Θεωρώ ότι αυτό που συμβαίνει είναι νίκη για το ΠΑΣΟΚ, θεωρώ πως είμαστε οι νικητές των εκλογών», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Λοβέρδος που με τη σειρά του απένειμε τα εύσημα στους δημοσκόπους που σε πολλά πράγματα «έπεσαν» μέσα, βάσει της εικόνας που βλέπει στα exit poll.

Δουδωνής: «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε»

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, Παναγιώτης Δουδωνής, τόνισε για το αποτέλεσμα: «Απόψε είναι η γιορτή της αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε αλλάζοντας τους συσχετισμούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ