ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Για εμένα είναι το τέλος της εποχής του λαϊκισμού

Δόμνα Μιχαηλίδου: Για εμένα είναι το τέλος της εποχής του λαϊκισμού
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δόμνα Μιχαηλίδου EUROKINISSI

Για «ξεκάθαρη εντολή αυτοδυναμίας», μίλησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εθνικών εκλογών, το βράδυ της Κυριακής 21/5.

Η πρώην υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, φιλοξενούμενη στην ΕΡΤ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «το αποτέλεσμα που διαφαίνεται από τα exit poll είναι ξεκάθαρη εντολή αυτοδυναμίας».

Παράλληλα δήλωσε αρκετά συγκινημένη με την επιλογή των ψηφοφόρων.

«Ξέρετε ότι καιρό τώρα, κάνουμε τα πάντα έχοντας μπροστά τους αριθμούς, τεκμηριωμένα και για εμένα είναι μια αλλαγή σελίδας, ένας τέλος της εποχής του λαϊκισμού.

Ζήσαμε, ξέρετε, τέσσερα χρόνια αλλά ακόμη πιο πολύ τους τελευταίους μήνες μια πάρα πολύ έντονη τοξικότητα. Περάσαμε στο επιχείρημα συνεχώς από την αξιωματική αντιπολίτευση του ότι δεν υπήρχε ποτέ χειρότερη κυβέρνηση και αυτή η κατά την αντιπολίτευση χειρότερη κυβέρνηση φαίνεται να είναι μπροστά 20 μονάδες από την αξιωματική αντιπολίτευση και μεγαλύτερο.

Αυτό που δεν θέλω είναι να μιλήσω πρώιμα γιατί τα αποτελέσματα δεν έχουν βγει ακόμα και δεν έχουν γίνει και όλες οι αναλύσεις επί των αποτελεσμάτων. Όμως αυτό που φαίνεται, όσο μπορώ να καταλάβω κι εγώ, είναι ότι δεν έχουμε εκροές προς τα δεξιά. Άρα, η δεξιά μας πτέρυγα είναι πολύ συσπειρωμένη και αντίστοιχα υπάρχουν εκροές από τον ΣΥΡΙΖΑ και φαντάζομαι θα είναι δημοκρατικό, το μη λαϊκίστικο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.

Πληροφορίες για δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου

Σύμφωνα με διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο, δεν αποκλείεται οι δεύτερες εκλογές να μεταφερθούν μία εβδομάδα νωρίτερα.

Πιο κοντά τις δεύτερες κάλπες φέρνει η σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 2023, με αποτέλεσμα να επισπεύδονται οι εξελίξεις μετά την αδυναμία της αντιπολίτευσης να φτιάξει κυβέρνηση ακόμα και ηττημένων.

Όπως αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, από τις 2 Ιουλίου που αναμενόταν να στηθούν οι κάλπες της ενισχυμένης αναλογικής, πλέον δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να στηθούν στις 25 Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του CNN Greece.

Ζήτημα διερευνητικών εντολών άλλωστε δεν υπάρχει, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι η αυτοδυναμία. Έτσι, ο πρωθυπουργός θα λάβει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και θα τηλεφωνήσει στους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τις προθέσεις του. Στη συνέχεια θα καταθέσει τη διερευνητική εντολή και θα πάει σε εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ