ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταυροί εκλογών 2023: Οι καλλιτέχνες και διάσημοι που δεν κέρδισαν τη «μάχη»

Σταυροί εκλογών 2023: Οι καλλιτέχνες και διάσημοι που δεν κέρδισαν τη «μάχη»
Στιγμιότυπο από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 (AP Photo/Petros Giannakouris)

Αρκετοί ήταν και φέτος οι καλλιτέχνες και διάσημοι που ρίχτηκαν στη «μάχη» του σταυρού, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να κερδίσουν μια έδρα στη Βουλή, ωστόσο πολλοί εξ αυτών δεν τα κατάφεραν.

Μεταξύ αυτών ήταν τραγουδιστές, ηθοποιοί και αθλητές, που ζήτησαν την ψήφο των πολιτών, αλλά, όπως αποδείχτηκε, χωρίς ανταπόκριση.

Νόνη Δούνια, Μάριος Αθανασίου, Σταύρος Νικολαΐδης και Mιθριδάτης Χατζηχατζόγλου είναι μόνο λίγοι εξ αυτών.

Η «γαλάζια» Νόνη Δούνια ήταν υποψήφια στην Α’ Πειραιώς ενώ υποψήφιος με τη ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών ήταν και ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης -γνωστός για το ρόλο του ως «Μιχαλάκης» στη σειρά «Εγκλήματα».

Εκτός Βουλής μένει και ο επίσης υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Δεν κατάφερε να εκλεγεί και ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα Αθηνών.

Το ίδιο ισχύει και για τον ηθοποιό Μάριο Αθανασίου, ο οποίος ήταν επίσης υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών και την υποψηφιότητά του είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκτός Βουλής μένουν επίσης η σεναριογράφος και ηθοποιός Άννα Χατζησοφιά, υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος με το ΚΚΕ Βαγγέλης Σερίφης, γνωστός ως DJ Rico, και ο επίσης υποψήφιος με το ΚΚΕ Διονύσης Τσακνής.

Δεν κατάφερε να εκλεγεί επίσης η Ελένη Γερασιμίδου (ΚΚΕ), Αντώνης Ξυλούρης «Ψαραντώνης» (ΜέΡΑ25), ο Σπύρος Μπιμπίλας (Πλεύση Ελευθερίας), ο Παύλος Ορκόπουλος (ΚΚΕ), η Λίλα Καφαντάρη (ΚΚΕ), η Σεμίδα Διγενή (ΚΚΕ) και Γιούρκας Σεϊταρίδης (ΝΔ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ