ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Αύριο στις 11 ο Τσίπρας παραλαμβάνει την εντολή από την Σακελλαροπούλου

Εκλογές 2023: Αύριο στις 11 ο Τσίπρας παραλαμβάνει την εντολή από την Σακελλαροπούλου
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Λίγη ώρα, αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέστρεψε τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, έγινε γνωστό, ότι την Τρίτη (23/5) στις 11 ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα την παραλάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Όπως έγινε γνωστό από την Κουμουνδούρου, μετά και τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ και σε συνεργασία με τον Πολιτικό Σχεδιασμό του κόμματος, ο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επίσης σκοπεύει να επιστρέψει την εντολή στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου την ίδια ημέρα.

Καθώς φαίνεται υπάρχει συμφωνία ανάμεσα και στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, για να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τον ορισμό των δεύτερων εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Μάλιστα, πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, ανέφεραν ότι υπήρχε και η σκέψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μην παραλάβει τη διερευνητική εντολή, υπό το βάρος της συντριπτικής ήττας στις εκλογές.

Για την ακρίβεια, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει το δικαίωμα να δηλώσει πως δεν προτίθεται να αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή. Όπως έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Από εκεί και πέρα, όπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για να αξιολογήσει τα εκλογικά αποτελέσματα και την επόμενη ημέρα, με φόντο τις εκλογές της 25η Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ