ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας

Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παραλάβει τη δεύτερη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα την επιστρέψει άμεσα, επισπεύδοντας τις διαδικασίες για νέα προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιουνίου.

Η κίνηση αυτή θεωρείται δεδομένη καθώς με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα δεν υπάρχουν τα περιθώρια σχηματισμού κυβέρνησης, ενώ ανάλογα κινήθηκε την Δευτέρα (22/5) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας αυθημερόν στην Πρόεδρο την διερευνητική εντολή που έλαβε.

Τον «δρόμο» αυτό αναμένεται να ακολουθήσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, επικεφαλής της τρίτου κατά σειρά κόμματος που θα λάβει την εντολή, αφού και στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, εκτιμούν πως επί της ουσίας είναι κενή περιεχομένου.

Στόχος όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι πλέον η επίσπευση των διαδικασιών για σύγκληση και ορκωμοσία της νέας Βουλής κάτι που αναμένεται να γίνει την Κυριακή, ώστε αμέσως μετά, την Δευτέρα, να προχωρήσει η διάλυση του σώματος ώστε στις 25 Ιουνίου να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η σειρά των ονομάτων των υποψηφίων βουλευτών θα καθοριστεί από τις ηγεσίες των κομμάτων, που παραδοσιακά αποφασίζουν με βάση τη σταυροδοσία της προηγούμενης κάλπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ