ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το απόγευμα στην Πρόεδρο ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη διερευνητική

Το απόγευμα στην Πρόεδρο ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη διερευνητική
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε λίγο πριν τις 13:00 της Τρίτης (23/05) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την παραλαβή της τρίτης διερευνητικής εντολής απόψε στις 18:30.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του CNN GREECE, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ακολουθήσει τον ίδιο «δρόμο» με τους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα και θα επιστρέψει άμεσα την εντολή, αφού και στο ΠΑΣΟΚ, εκτιμούν πως επί της ουσίας η εντολή είναι κενή περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή , καθώς όπως εξήγησε δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης. Εξήγησε πως ανταποκρίθηκε στη συνταγματική του υποχρέωση και προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στόχος όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι πλέον η επίσπευση των διαδικασιών για σύγκληση και ορκωμοσία της νέας Βουλής κάτι που αναμένεται να γίνει την Κυριακή, ώστε αμέσως μετά, την Δευτέρα, να προχωρήσει η διάλυση του σώματος ώστε στις 25 Ιουνίου να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η σειρά των ονομάτων των υποψηφίων βουλευτών θα καθοριστεί από τις ηγεσίες των κομμάτων, που παραδοσιακά αποφασίζουν με βάση τη σταυροδοσία της προηγούμενης κάλπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ