ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωση Παπαδημούλη - Τι λένε όλες οι πλευρές

«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωση Παπαδημούλη - Τι λένε όλες οι πλευρές
Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

Η ήττα, ως γνωστόν, φέρνει γκρίνια, πολλώ δε μάλλον μια εκλογική συντριβή όπως αυτή που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία την περασμένη Κυριακή.

Στο επίκεντρο της εσωκομματικής κόντρας βρέθηκε η δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη, σύμφωνα με την οποία «το αρχηγικό πρότυπο δεν ταιριάζει στον χώρο μας» και «η πρόκληση για εμάς είναι για τον ένα μήνα μέχρι τις εκλογές, με τον Τσίπρα επικεφαλής και βγάζοντας πιο μπροστά και νέα στελέχη, που διακρίθηκαν στις κάλπες αυτές, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης κι ο Νάσος Ηλιόπουλος, που πρώτευσαν με πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών στις περιφέρειές τους, να οργανώσουμε τη δική μας ανασυγκρότηση με μεγαλύτερη πολιτική και προγραμματική σαφήνεια για το σχέδιο που θέλουμε για την Ελλάδα και για την ατζέντα της αντιπολίτευσής μας».

Σύμφωνα με όσα λένε στο CNN Greece άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η δήλωσή του δεν συνιστά τίποτα λιγότερο από απόλυτη στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα για να περάσει το κόμμα αυτό το δύσκολο κάβο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «πηγαίνουμε φουλ μπροστά με τον Τσίπρα αρχηγό».

Από την άλλη, εντύπωση προκάλεσε η απάντηση της Ρένας Δούρου στον κ. Παπαδημούλη, η οποία χαρακτήρισε τις δηλώσεις του αηδιαστικές.

Κι αυτό γιατί η νέα βουλευτής Δυτικής Αθήνας στο παρελθόν συγκροτούσε εσωκομματική τάση με τον κ. Παπαδημούλη, ο οποίος θεωρείται ο πολιτικός της μέντορας.

Κομματικές πηγές, πάντως, αποδίδουν τον εκνευρισμό της πρώην περιφερειάρχη Αττική στο ότι ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε ονομαστικά στην κυρία Αχτσιόγλου- άτυπη ανταγωνίστριά της στη Δυτική Αθήνα κι ενδεχομένως σε μια κούρσα διαδοχής του κ. Τσίπρα αύριο μεθαύριο- κι όχι στην ίδια, γεγονός που δεν θεωρεί τυχαίο.

Για ανοησίες Παπαδημούλη έκανε λόγο κι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος βγήκε πρώτος στο Νότιο Τομέα Αθηνών κι αποτελεί ηγετική μορφή στην Κίνηση Μελών, την εσωκομματική τάση η οποία στηρίζει διαχρονικά τον κ. Τσίπρα.

Είναι φανερό ότι τα μαχαίρια έχουν βγει κι αύριο Πέμπτη αναμένεται μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ