ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φρένο» Αλιβιζάτου στα σχέδια Κασιδιάρη: «Δε νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων»

«Φρένο» Αλιβιζάτου στα σχέδια Κασιδιάρη: «Δε νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων»
Ο Ηλίας Κασιδιάρης ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Το νέο τέχνασμα του Ηλία Κασιδιάρη για να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές του Ιουνίου, απορρίπτει ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.

Μετά τη δήλωση του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη πως θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με τον … συνασπισμό Ανεξάρτητων Υποψηφίων υπό την επωνυμία Έλληνες, ο κ. Αλιβιζάτος διευκρινίζει τα εξής:

«Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου».

Προηγήθηκε ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη πως «στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων

Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ. Η δήλωση της υποψηφιότητας μου θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου: « Αν ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του εμφανισθούν ως «συνασπισμός ανεξαρτήτων» και όχι ως κόμμα και συγκεντρώσουν πάνω από το 3% των ψήφων (κάτι πολύ πιθανόν πλέον), θα μπορούν να μπουν στη Βουλή πλησίστιοι. Το ορίζει ρητά η παράγραφος 1 του άρθρου 99 του εκλογικού νόμου (π.δ. 26/2012)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ