ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου το νέο υπουργικό συμβούλιο

Συνεδριάζει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου το νέο υπουργικό συμβούλιο
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, Γιάννη Σαρμά ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς θα προεδρεύσει στις 12:30 σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα στη πρώτη σύντομη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αμέσως μετά την ορκωμοσία των υπουργών, ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς περιέγραψε τον χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης.

«Σας κάλεσα», είπε, «σε ένα σύντομο υπουργικό συμβούλιο γιατί ήθελα τώρα που θα παραλάβετε τα υπουργεία σας, να σας δώσω ορισμένες κατευθύνσεις ενόψει του αυριανού υπουργικού συμβουλίου – που θα είναι το κανονικό».

Ειδικότερα, ο κ. Σαρμάς, είπε: «Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στο έργο σας. Σας κάλεσα σε ένα σύντομο υπουργικό συμβούλιο γιατί ήθελα τώρα που θα παραλάβετε το υπουργεία σας να δώσω ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές πριν το αυριανό υπουργικό συμβούλιο όπου θα καθορίσουμε την κυβερνητική πολιτική που δεν είναι κανονική αλλά για μερικές εβδομάδες όπως απαιτεί το Σύνταγμα και ο Νόμος. Το πρώτο που ήθελα να πω είναι ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή και προεδρεύεται από έναν εκ των προέδρων των ανωτάτων δικαστικών. Το ίδιον της δικαστικής εξουσίας είναι η αμεροληψία και η ανεξαρτησία. Για να ορίσει το Σύνταγμα έτσι σημαίνει ότι θέλει μια κυβέρνηση ανεξάρτητη πολιτικά και κομματικά κυβέρνηση. Πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί και κυρίως να σταθμίζουμε τις πράξεις μας γιατί είναι εύκολο η πράξη να θεωρείται ως μη έχουσα πολιτικό χαρακτήρα, ωστε να μην στοιχειοθετείται ότι αποτελούν παρέμβαση υπέρ της μίας ή της άλλης πολιτικής παράταξης στην προεκλογική περίοδο που είναι σε εξέλιξη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ