ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός Βουλής ο Χάρης Καστανίδης, μετά την απόφαση Ανδρουλάκη να επιλέξει την Α’ Θεσσαλονίκης

Εκτός Βουλής ο Χάρης Καστανίδης, μετά την απόφαση Ανδρουλάκη να επιλέξει την Α’ Θεσσαλονίκης
ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/EUROKINISSI

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη να επιλέξει την Α' Θεσσαλονίκης ως την περιφέρεια στην οποία θα εκλεγεί, αφήνει εκτός κοινοβουλίου τον Χάρη Καστανίδη, παλαιού κοινοβουλευτικού, που σε αρκετές περιπτώσεις έχει κρατήσει αποστάσεις από τις επιλογές της ηγεσίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, στο Ηράκλειο και τον Νότιο τομέα Αθηνών. Μια ενδεχόμενη απόφαση του να επιλέξει τον Νότιο τομέα θα άφηνε εκτός Βουλής τον Παύλο Χρηστίδη, από τα πιο ενεργά νεαρά μέλη του Κινήματος.. Τελικώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε την Α Θεσσαλονίκης, κάτι που ανακοίνωσε τηλεφωνικώς στον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος όπως ήταν αναμενόμενο είναι δυσαρεστηρένος από την απόφαση της ηγεσίας. Να θυμίσουμε ότι ο Χάρης Καστανίδης ήταν από τους διεκδικητές της ηγεσίας στις εσωκομματικές εκλογές.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι η σημερινή κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη μεγάλη περιφέρεια της συμπρωτεύουσας. Είναι, δηλαδή, ενταγμένη στον ευρύτερο προεκλογικό σχεδιασμό του κόμματος. Προσθέτουν δε ότι η σημερινή απόφαση του Προέδρου δεν προδικάζει την απόφαση που θα πάρει μετά τις δεύτερες κάλπες για το ποια έδρα θα κρατήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ