ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη στους βουλευτές του και ο «συναγερμός» για την δεύτερη κάλπη

Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη στους βουλευτές του και ο «συναγερμός» για την δεύτερη κάλπη
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την προεκλογική περίοδο εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε βουλευτές και υποψήφιους του κόμματος σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Κυριακής στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.

Αυτή ήταν και η πρώτη συγκέντρωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους εκλεγμένους και τους υποψήφιους βουλευτές, με στόχο αφενός να συγχαρεί τα στελέχη για την επιτυχία τους στις εκλογές του Μαΐου, αλλά κυρίως να τους μεταδώσει το μήνυμα εγρήγορσης και επιφυλακής και να κινητοποιήσει το σύνολο του μηχανισμού.

«Βάλαμε στολή εργασίας γι’αυτό που έρχεται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γι' αυτό που πετύχαμε. Ξεπέρασε τις προσδοκίες κάποιων αλλά εγώ ήμουν σίγουρος για τη δουλειά που κάναμε» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα στελέχη του κόμματος.

Και πρόσθεσε: «Ο αγώνας δεν τελείωσε, δεν υπάρχει καν πρώτος γύρος, όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή. Θέλω να σας ζητήσω τον αγώνα να τον δώσουμε όλοι και όλες μαζί για να εξασφαλίσουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στην κάλπη ηττήθηκε ο λαϊκισμός και τα ψέμματα, η τοξικότητα και η πόλωση. «Νίκησε η ευπρέπεια και αυτοί που θέλουν την Ελλάδα ενωμένη. Αυτή η νίκη επιτεύχθηκε με ποσοστά που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε σε περιοχές που θεωρούνταν "κάστρα" της αντιπολίτευσης. Αυτό μας γεμίζει μεγάλη ευθύνη για την επόμενη ημερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μία και μόνη πρόταση διακυβέρνησης: η αυτοδύναμη ΝΔ. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση όχι για αντιπολίτευση. Αντίπαλός μας είναι η χαλάρωση και ο εφησυχασμός. Μας ψήφισαν γιατί πίστευαν ότι έχουμε όραμα δεν μεταμορφώσαμε την Ελλάδα αλλά πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, να αφήσουμε την σκιαμαχία για την αντιπολίτευση» συμπλήρωσε.

Η συγκέντρωση στην Πειραιώς είναι η πρώτη από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις τόσο για την εξοικείωση βουλευτών, πολιτευτών και στελεχών με τις απαραίτητες προσαρμογές στην εκλογική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, όσο και για την οριστικοποίηση των περιοδειών. Ουσιαστικά, αυτή θα είναι η νέα καθημερινότητα στα κεντρικά της Πειραιώς.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες «γαλάζιοι» επιτελείς ανέλυσαν εις βάθος όλες τις παραμέτρους του εκλογικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου, ώστε να είναι απολύτως ευκρινές ποια είναι τα «ειδικά κοινά» στα οποία θα στοχεύσει η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να επιτύχει τους εκλογικούς στόχους της.

Στόχος όλων των στελεχών της παράταξης είναι να καταστήσει σαφές στους ψηφοφόρους πως το διακύβευμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης δεν είναι άλλο από τον σχηματισμό μιας ισχυρής και αυτοδύναμης κυβέρνησης, ώστε να παγιωθεί στον τόπο η πολιτική σταθερότητα, που κατά την Πειραιώς είναι προϋποτιθέμενη συνθήκη για τη διατήρηση της ανάπτυξης και της προόδου στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ