ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο τραπέζι αλλαγές στις λίστες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ - Τα μετεκλογικά σενάρια για Τσίπρα

Στο τραπέζι αλλαγές στις λίστες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ - Τα μετεκλογικά σενάρια για Τσίπρα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ/INTIME NEWS

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύβει από τους συνομιλητές του τη διάθεσή του για αλλαγές στη σειρά κατάταξης των υποψηφίων στις εκλογές με λίστα που έχουμε μπροστά μας, αλλά και για προσθήκες νέων υποψηφίων με την αφαίρεση άλλων, αναλαμβάνοντας το ρίσκο επαναφοράς της εσωστρέφειας στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία εξαιτίας της γκρίνιας όσων μείνουν εκτός.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN Greece, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί, όπως φάνηκε και από τα στελέχη που αποτελούν την Εκλογική Επιτροπή, να γίνει όσο το δυνατό πιο αντιληπτό, πως το κόμμα του διαθέτει φρέσκα πρόσωπα στην πρώτη γραμμή, την ίδια ώρα που έχει το βλέμμα στραμμένο και στην επόμενη ημέρα κατά την οποία θέλει να παραμείνει αρχηγός, εφόσον βεβαίως του το επιτρέψει και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, άλλωστε, με ευθεία αναφορά στον ίδιο κινείται και προς την κατεύθυνση επιβεβαίωσης της ηγεμονίας του στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας αξιοποιεί και μία σειρά από νέα πρόσωπα με κοινωνική γείωση και τεχνοκρατική- επιστημονική επάρκεια, όπως αποτυπώθηκε και στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής. Αποδεικνύει έμπρακτα ότι έλαβε το μήνυμα των πολιτών, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στους νέους ανθρώπους που αποτελούν το μέλλον της χώρας», παρατηρούν συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μετεκλογικά σενάρια για τον Αλέξη Τσίπρα

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ανάμεσα στα κομματικά στελέχη, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece, κυκλοφορεί και ένα σενάριο που θέλει τον κ. Τσίπρα να ανοίγει το δρόμο της διαδοχής του μέσα από έκτακτο συνέδριο το φθινόπωρο και να τίθεται ο ίδιος επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ- εφόσον επιστρέψει η λίστα- στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024.

Αυτό το σενάριο, πάντως, χαρακτηρίζεται σενάριο καταστροφής με την έννοια πως μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο αν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν βελτιωθεί είτε μειωθεί έτι περαιτέρω στις 25 Ιουνίου και το ΠΑΣΟΚ πλησιάσει σε απόσταση βολής ή και προσπεράσει.

Μάχη προσέλκυσης του 11,5% που έχασαν σε τέσσερα χρόνια

Στο μεταξύ, από τη Νίκαια (πλατεία 17ης Αυγούστου, Οσία Ξένη, στις 19.30) ξεκινά σήμερα Τετάρτη νέο κύκλο ομιλιών και περιοδειών ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στοχεύουν, κατ’ αρχήν, στην επαναπροσέλκυση του περίπου 11,5% που έχασαν ανάμεσα στις κάλπες του Ιουλίου του 2019 και του Μαΐου του 2023.

Άλλωστε εκτιμούν πως χάθηκε ένα κρίσιμο 10% τις τελευταίες ημέρες πριν τις 21 Μαΐου το οποίο πιστεύουν ότι είναι και πιο εύκολο να επανακτήσουν αν αυτή τη φορά ο προγραμματικός τους λόγος βγει προς τα έξω πιο συγκροτημένα.

Σε αυτό το πλαίσιο, έμφαση δίνεται στους νέους και στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και στους συνταξιούχους και σε περιοχές που ο κ. Τσίπρας δεν επισκέφθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες, με συνέπεια παραδοσιακά κάστρα της Κεντροαριστεράς να λεηλατηθούν από τη ΝΔ.

Η Δυτική Αθήνα, η δυτική Αττική, η Β’ Πειραιώς και η Κρήτη θα είναι εκλογικές περιφέρειες τις οποίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί πάνω από μία φορά και στο πλαίσιο διοργάνωσης θεματικών εκδηλώσεων για την υγεία, την παιδεία, την ακρίβεια και το κοινωνικό κράτος.

«Λάβαμε το μήνυμα της πρώτης κάλπης, σεβόμαστε την απαίτηση των πολιτών για ουσιαστικές αλλαγές, αλλάζουμε εν κινήσει, διορθώνουμε λάθη που μας καταλόγισε ο κόσμος με την ψήφο του κι αρχίζουμε μια διαδικασία βελτίωσης, με πρώτο κρίσιμο σταθμό τη μεγάλη μάχη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Είμαστε εδώ και προχωράμε μπροστά με πυξίδα το μήνυμα των πολιτών, την προγραμματική πρότασή μας και τις αξίες της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει για να αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα», υπογραμμίζουν συνεργάτες του κ. Τσίπρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ