ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Σκέφτηκα την παραίτηση, αλλά δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω

Αλέξης Τσίπρας: Σκέφτηκα την παραίτηση, αλλά δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω
ANDREA BONETTI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / EUROKINISSI

«Το πρώτο που σκέφθηκα μετά την ήττα, ήταν η παραίτηση. Δεν είμαι μηχανή είμαι άνθρωπος. Αλλά δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω. Σκέφτηκα τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ως στήριγμα τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του STAR ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για σοκ τη βραδιά των εκλογών, που προκάλεσε αισθήματα θλίψης και απογοήτευσης. «Δεν το περιμέναμε. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Ψάχνουμε να βρούμε τα αίτια του αποτελέσματος σε εμάς: στον τρόπο που επικοινωνήσαμε το μήνυμα μας, στην εικόνα Βαβυλωνίας που εξέπεμπαν τα στελέχη μας» είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε «στρατηγικό εγκλωβισμό» την απλή αναλογική, καθώς όπως είπε «δεν βρήκαμε ανταπόκριση από καμία πολιτική δύναμη».

«Θέλαμε ένα πολιτικό σύστημα με προγραμματικές συγκλίσεις συνεργασίες αλλά το πολιτικό σύστημα δεν ήταν ώριμο και αυτό ακολούθησε και η πλειοψηφία των πολιτών που επιθυμεί κυβερνήσεις αυτοδυναμίας» σημείωσε.

Όπως είπε υπήρξε ένα τσουνάμι των τελευταίων ημερών «καθώς ο αντίπαλος κατάφερε να επιβάλει την ατζέντα του φόβου και όσα συνέβησαν το 2015». «Οι πολίτες πήγαν στην κάλπη συζητώντας αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τις εισφορές και όχι τι έκανε η ΝΔ την τελευταία τετραετία» τόνισε.

«Δεν κατάφερα να κατευθύνω τη συζήτηση στα μεγάλα ζητήματα και στο πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος» παραδέχθηκε.

«Έχουμε εναλλακτικό πρόγραμμα και σχέδιο εξουσίας από αυτό που έχει η ΝΔ. Εμείς είπαμε πως πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα, καταθέσαμε δημόσια τις προτάσεις μας αλλά βρήκαμε εχθρική στάση από τα άλλα κόμματα» συμπλήρωσε.

«Πρέπει να ψάξουμε τα λάθη σε εμάς και όχι να κατηγορούμε τον λαό» ανέφερε. Πρόσθεσε ότι «θα εξαντλήσουμε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα» αν και παραδέχθηκε ότι «αντιλαμβάνεται πλήρως ότι είναι ένας δύσκολος συσχετισμός για εμάς».

Θεωρώ αλαζονικό αυτό που κάνει ο Μητσοτάκης να λέει ότι ένα είναι το κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές. Πρέπει να σεβαστεί τους αντιπάλους του. δεν είναι καθόλου δημοκρατικό να θεωρεί δεδομένη την ετυμηγορία του λαού και να μη θέλει να προσέλθει σε ένα ντιμπέιτ.

«Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας ούτε κόμμα συμπλήρωμα. Διεκδικούμε το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα», ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν έχω κανένα λόγο να ανταγωνισθώ το ΠΑΣΟΚ. Απλώσαμε χέρι συνεργασίας και εκείνο έκανε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ