Μητσοτάκης για Πάγκαλο: Τάραξε τις κατεστημένες θέσεις με ριζοσπαστικές προσεγγίσεις
Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του Θεόδωρου Πάγκαλου εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Μία προσωπικότητα με ξεχωριστό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή δεν βρίσκεται, πια, ανάμεσά μας. Για παραπάνω από μισό αιώνα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξε ένας μαχητικός πολιτικός, υπηρετώντας με παρρησία τις απόψεις του. Ως στέλεχος της Αριστεράς προδικτατορικά, αλλά και ως υπουργός, αργότερα, πολλών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Σε μία πολυκύμαντη διαδρομή, από την οποία θα ξεχώριζα τη συμβολή του στην εθνική υπόθεση της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του για την απώλεια του Θεόδωρου Πάγκαλου.
Και ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει: «Ο ίδιος έλεγε πάντα ότι χαιρόταν "να χύνει την καρδάρα με το γάλα". Να ταράζει, δηλαδή, τις κατεστημένες θέσεις με τις δικές του ριζοσπαστικές προσεγγίσεις και τον θυελλώδη χαρακτήρα του. Με όπλο την ευφυΐα, τον κοσμοπολιτισμό, το χιούμορ και την τόλμη του. Το γεγονός ότι για χρόνια βρεθήκαμε σε αντίπαλες παρατάξεις δεν με εμποδίζει να διακρίνω την σφραγίδα του Θόδωρου στην πολιτική ζωή της χώρας. Με πρώτο χαρακτηριστικό της, την πίστη στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.
Στην οικογένεια και τους φίλους του απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Η πολιτική είναι άγριο σπορ»: Όταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος αψηφούσε τον καθωσπρεπισμό
Παπανδρέου για Πάγκαλο: «Τον εκτιμούσες ακόμη κι όταν διαφωνούσες ριζικά μαζί του»
Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του Θόδωρου Πάγκαλου
Θεόδωρος Πάγκαλος: Η ζωή και η πολιτική του διαδρομή
Το Φιλί του Γκουστάβ Κλιμτ γίνεται Lego: Θα χτιστεί από 4.000 τουβλάκια - θα εκτεθεί στο Μπελβεντέρε
15:24
Μειώσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ - Με ειδικό καρτελάκι στο ράφι και ανάρτηση στο PosoKanei
15:15
Ιράν: Kαλεί τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος μετά τα αμερικανικά πλήγματα
15:05
Παύλος Πολάκης: Αποσύρω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
15:00