ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «μπλε γεράκια» του Μητσοτάκη, ο «στρατηγός» και το καθόλου τυχαίο σχέδιο περιοδειών

Τα «μπλε γεράκια» του Μητσοτάκη, ο «στρατηγός» και το καθόλου τυχαίο σχέδιο περιοδειών
EUROKINISSI

Το στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για ποσοστό μεγαλύτερο από το 40,8 % που έλαβε στις κάλπες της 21ης Μαϊου, κυριαρχεί στις συζητήσεις που γίνονται εντός της ΝΔ, βρίσκοντας τα περισσότερα στελέχη να αισιοδοξούν και να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.  

Ο στρατηγικός σχεδιασμός μαζί με το κεντρικό αφήγημα αποτελούν το μείγμα της συνταγής που ακολουθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στη μάχη των εκλογών. Ο συντονισμός υπό τον «στρατηγό» Νίκο Χαρδαλιά και τον «υπαρχηγό» Παύλο Μαρινάκη έχει να κάνει με το σχέδιο, βάσει του οποίου τις επόμενες 25 μέρες, όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί, τα στελέχη και οι βουλευτές, θα εξορμήσουν στην επαρχία για να πείσουν και τον τελευταίο ψηφοφόρο ότι η ψήφος του είναι κρίσιμη και μετράει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να μην εφησυχάσουν με στόχο να τον ψηφίσουν και εκείνοι που δεν τον ψήφισαν στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Το πλάνο των περιοδειών και των επισκέψεων που έχει συνταχθεί από την στενή ομάδα των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει κωδικό ονομασίας «μπλε γεράκια» και μεταξύ αστείου και σοβαρού, «χρεώνουν» την ονομασία αυτή στον πρώην υφυπουργό άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος διαθέτει ιδιαίτερες επιτελικές και οργανωτικές γνώσεις.

Δεν είναι τυχαίο το που θα πάει ο κάθε υπουργός και επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίοι οι συμβολισμοί που έχουν εξαχθεί για τις παρουσίες των πρώην υπουργών στην ελληνική περιφέρεια.

Ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας, βαθύς γνώστης του τι επικρατεί στη Θράκη και τον Έβρο θα επισκεφθεί την περιοχή μαζί με τον πρώην υπουργό άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας στους ακρίτες που ζούνε δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα που ιδίως μετά τις τουρκικές εκλογές, βιώνουν ανασφάλεια.

Οι υπουργοί που θα επισκεφθούν τους νομούς στους οποίους έχουν «χρεωθεί» θα έχουν μαζί τους και από έναν φάκελο για το τι έχει γίνει στον κάθε νομό τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και ποιες θα είναι οι παρεμβάσεις της νέας κυβέρνησης μετά τις 25 Ιουνίου, αν εκλεγεί πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έτσι ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα επισκεφθεί την Καστοριά μαζί με τον κ. Χαρδαλιά γιατί εκεί είναι ιδιαίτερα οξυμένο το πρόβλημα με τους Γουναράδες. Ο πόλεμος στη Ρωσία με την Ουκρανία δημιούργησε προβλήματα στην εξαγωγή γούνας προς αυτές τις κρύες χώρες.

Την πάλαι ποτέ «πράσινη» Κρήτη, που τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έχει αλώσει πολιτικά όπως φάνηκε στις πρώτες κάλπες, θα επισκεφθεί ο πρώην υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης. Ο λόγος που ο κ. Πιερακάκης μεταβαίνει στο πάλαι ποτέ κάστρο το ΠΑΣΟΚ είναι γιατί επειδή ο ίδιος προέρχεται από το «Βενιζελικό ΠΑΣΟΚ» θέλει να περιορίσει και να μηδενίσει με την παρουσία του την όποια διαρροή της Ν.Δ προς το ΠΑΣΟΚ. Θα απευθυνθεί στο κεντρώο ακροατήριο κατά κύριο λόγο και όχι τόσο στο αμιγώς δεξιό.

Με το ίδιο σκεπτικό και ένας άλλος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και τώρα πρώτος βουλευτής στη δυτική Αθήνα, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα επισκεφθεί το νομό Ηλείας εκεί που το ΠΑΣΟΚ κρατάει δυνάμεις αλλά και το πάλαι ποτέ πράσινο κάστρο της Αχαϊας.

Στη Ροδόπη όπου ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε τις εκλογικές του δυνάμεις, η Ντόρα Μπακογιάννη επίσης μαζί με τον κ. Χαρδαλιά θα επισκεφτούν τους κατοίκους της περιοχής, με αφήγημα το ρεαλισμό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία.

Στην Κοζάνη όπου με τα προβλήματα της ΔΕΗ με το εργοστάσιο της Πτολεμαΐδας υπάρχουν τεράστια ζητήματα ανεργίας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης θα τονίσει την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς στην ανάπτυξη μέσα από τις επενδύσεις που γίνονται από μεγάλες επιχειρήσεις που στην ενέργεια.

Στην Αιτωλοακαρνανία νομός κατ εξοχής αγροτικός θα βρεθεί ο πρώην υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για να τονίσει ότι μέσα από το δικό του φάκελο ενισχύθηκαν τα προγράμματα εργασίας στο νομό αλλά και το τι προβλέπεται να γίνει το επόμενο διάστημα για την ανάπτυξη της περιοχής.

Στη μονοεδρική περιφέρεια της Λευκάδας πηγαίνει ο Θανάσης Πλεύρης. Ο πρώην υπουργός υγείας θέλει να πείσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Ν.Δ, όχι εκείνους που θεωρούν ότι ανήκουν στο κεντροδεξιό χώρο, αλλά εκείνους που διαθέτουν γαλάζιες αφετηρίες, και να τους εξηγήσει για ποιο λόγο η Ν.Δ πρέπει να εκλεγεί αυτοδύναμη και να μην διακινδυνεύσει η σταθερότητα της χώρας.

Στη Βόρεια Ελλάδα θα δοθεί ειδικό βάρος γιατί σε ορισμένες περιοχές της Κ. Μακεδονίας εμφανίζεται ισχυρό το κόμμα του κ. Κ. Βελόπουλου. Έτσι στη Θεσσαλονίκη εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βρεθούν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ που έχει αποδεχθεί η χρυσή εφεδρεία των εκλογών, Άκης Σκέρτσος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ