ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το κάλεσμα του Τσίπρα σε αυτούς που ψήφισαν... άλλα κόμματα τον Μάιο

ΣΥΡΙΖΑ: Το κάλεσμα του Τσίπρα σε αυτούς που ψήφισαν... άλλα κόμματα τον Μάιο
Από τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με εργαζομένους της ΕΥΔΑΠ στο Κερατσίνι, την Πέμπτη Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ/ Θωμάς Ζήκος

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε από τη Νίκαια τη διακύβευση των εκλογών της 25ης Ιουνίου για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη προεκλογική ομιλία του είπε: «Στις εκλογές που έρχονται δεν κρίνονται μόνο κόμματα και πρόσωπα, αλλά και οι ζωές μας. Οι ζωές των εργαζομένων, των νέων, των μικρομεσαίων, της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η ανατροπή των συσχετισμών και η εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν προϋπόθεση για να είναι ισχυρή η κοινωνία την επόμενη ημέρα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της.

Την ίδια ώρα, σημειώνουν πως καθημερινώς η «αλαζονική» συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει δείγματα γραφής για το τι θα σημάνει η ανεξέλεγκτη παντοδυναμία του: «Μπορεί ο κυβερνητικός μηχανισμός να έσπευσε να κουκουλώσει την αποκάλυψη του μαρτυριάρη Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι κεντρικοί στόχοι της ΝΔ είναι οι 180 έδρες και η αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην υπάρχει στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό πραγματικό αντίβαρο στη ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ως στόχο τη συνταγματοποίηση των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων ιδεολογημάτων. Οι πολίτες μπορούν και πρέπει να τον σταματήσουν».

Επιπλέον, ισχυρίζονται συνεργάτες του κ. Τσίπρα, με την ψήφο τους οι πολίτες μπορούν και πρέπει να στείλουν το μήνυμα πως η χώρα χρειάζεται ένα κράτος που θα προστατεύει τους αδύναμους, θα σέβεται την αξιοπρέπειά τους και θα υπηρετεί τα δικαιώματα όλων.

Γι' αυτό το λόγο κι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που δεν ψήφισαν ΝΔ τον Μάιο, παρά τις επιφυλάξεις τους για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε αυτούς που ψήφισαν ΝΔ, αλλά δεν θέλουν ανέλεγκτο και παντοδύναμο Μητσοτάκη να στηρίξουν το κόμμα του στις εκλογές του Ιουνίου.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας περιοδεύει σήμερα Παρασκευή σε εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αθήνα. Συγκεκριμένα, θα βρεθεί στους Αγίους Αναργύρους (κεντρική πλατεία) στις 11:00 π.μ. και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Χαϊδάρι, στις 12:00 π.μ. (Στρατάρχου Καραϊσκάκη 51).

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, εξάλλου, αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να ακουστούν και οι προτάσεις στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που δεν συμμετέχουν στα υπόλοιπα όργανα, όπως στο διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο που συνεδριάζει σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ