ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα με γιο Μπελέρη: Προκλητική η φυλάκιση του νέου δημάρχου Χειμάρρας

Συνάντηση Τσίπρα με γιο Μπελέρη: Προκλητική η φυλάκιση του νέου δημάρχου Χειμάρρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και με τον γιο του Φρέντι Μπελέρη (στα αριστερά του κ. Τσίπρα) Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ/ Andrea Bonetti

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε την Πέμπτη (1/6) στο γραφείο του στην πλατεία Κουμουνδούρου και με τον Πέτρο Μπελέρη, γιο του Φρέντι Μπελέρη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε σχέση με τη φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία που έχει η απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη, προσθέτοντας πως η σύλληψή του, δύο ημέρες πριν τις εκλογές, και η συνεχιζόμενη κράτησή του χωρίς να έχουν αναδειχθεί αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος του είναι προκλητική και δεν συνιστά δίκαιη μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία που έχει για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας ο σεβασμός του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, όπως κατοχυρώθηκαν στα Συμπεράσματα της ΕΕ στις 18/6/2019.

Από πλευράς της η αντιπροσωπεία, η οποία αποτελείτο κι από τον Γιώργο Τζομάκα, αντιπρόεδρο της Ομόνοιας, και Θοδωρή Γκούμα, πρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών, ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για τη σταθερή και διαχρονική του στήριξη στα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν κι ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Καλπαδάκης, κι ο Γιώργος Τρίχας, συντονιστής του Δικτύου Βορειοηπειρωτών μελών και φίλων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ