ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από Σητεία: «Έχουμε επιλογή αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής στις 25 Ιουνίου»

Ανδρουλάκης από Σητεία: «Έχουμε επιλογή αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής στις 25 Ιουνίου»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Φορολογική δικαιοσύνη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες ζήτησε ο  Νίκος Ανδρουλάκης στη Σητεία Κρήτης, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημορατία ότι δεν επενδύει στην εξωστρέφεια, αλλά «στον αφελληνισμό μέσω του real estate».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ακρίβεια, τη φτωχοποίηση και την πίεση, όπως τόνισε, της μεσαίας τάξης, επισημαίνοντας ότι «αυτή είναι που αποδίδει κ. Μητσοτάκη, και όχι το δίκαιο φορολογικό σύστημα, που απλά δεν έχετε».

«Έχετε ένα φορολογικό σύστημα το οποίο δίνει πάρα πολλά στους ολιγάρχες και πολύ λιγότερα απ' όσα αξίζει η μεσαία τάξη και οι ευάλωτοι Έλληνες» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Αυτό το φορολογικό θα έχει ως προτεραιότητα «να υπάρχει διαφορά μεταξύ του συντελεστή φορολόγησης μιας οικογένειας με δύο παιδιά και μιας χωρίς παιδιά, για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό» και δεύτερον, σε ό,τι αφορά τη μισθωτή εργασία «να πέσει ο φόρος μέσω των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να έχουμε λιγότερη μαύρη εργασία και καλύτερους μισθούς για τους Έλληνες πολίτες».

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στις γονικές παροχές, σημειώνοντας ότι το όριο που προτείνει ειναι 800.000 ευρώ - 400.000 ανά γονιό, ενώ ενόψει της 25ης Ιουνίου τόνισε πως «έχουμε όλοι χρέος να πούμε την απόλυτη αλήθεια, χωρίς κρυφές ατζέντες, χωρίς φόβο, διότι αυτά που λέμε, θα είναι και η πυξίδα του μέλλοντος της χώρας».

«Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα δίκαιο φορολογικό που προτεραιότητα έχει:

-Πρώτον, να υπάρχει διαφορά μεταξύ του συντελεστή φορολόγησης μιας οικογένειας με δύο παιδιά και μιας χωρίς παιδιά, για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό.

-Δεύτερον, είναι άδικο να είναι τόσο υψηλά ο φόρος στη μισθωτή εργασία. Προτεραιότητά μας είναι να πέσει ο φόρος στη μισθωτή εργασία μέσω των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να έχουμε λιγότερη μαύρη εργασία και καλύτερους μισθούς για τους Έλληνες πολίτες.

Και βέβαια λέμε ότι θα φορολογήσουμε τα μερίσματα. Για να καταλάβετε πόσο περιφρονεί τη λογική της ελληνικής κοινωνίας η Νέα Δημοκρατία, η διαφορά για κάποιον που παίρνει ατομικό μέρισμα –δεν μιλώ για τα κέρδη – 70.000 ευρώ είναι μόλις 1.000 ευρώ στην ατομική περίπτωση.

«Αν η αγωνία της Νέας Δημοκρατίας είναι χίλιες οικογένειες στην Ελλάδα, αγωνία του ΠΑΣΟΚ είναι εκατομμύρια Έλληνες, που θέλουν καλύτερες ημέρες κοινωνικής δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής. Αυτή είναι η αγωνία του ΠΑΣΟΚ» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με τις προτεραιότητες του φορολογικού συστήματος, που εφάρμοσε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε φτιάξει έναν δράκο πριν τις εκλογές: “Αστάθεια, ψηφίστε με, έρχεται ο Τσίπρας”. Και πήρε με 20 μονάδες τις εκλογές, ενώ γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι συσσώρευσε προβλήματα στον ελληνικό λαό. Τώρα ποιος είναι ο νέος δράκος; Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, λέει, είναι ίδιο με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω, πραγματικά, να πω σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα εδώ από τη Σητεία ότι η μόνη που μοιάζει στις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Πολάκη, είναι η Νέα Δημοκρατία. Αυτή η παράταξη μιλά συγκεκριμένα, γι’ αυτό ζήτησα να κοστολογηθούν τα προγράμματά μας από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής για να καταλάβει ο κάθε Έλληνας και τι θέλουμε να κάνουμε αλλά και τι έχει κάνει ήδη η Νέα Δημοκρατία. Αυτό επιδιώκει να αποφύγει ο κ. Μητσοτάκης πετώντας τη μπάλα στην κερκίδα», είπε ακόμα.

O κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξυπηρετεί την άκρα δεξιά λέγοντας:

«Ποια προοδευτική, ποια κεντροαριστερά και ποια δεξιά; Με τα ορφανά του Καρατζαφέρη; ‘Η με τον Φαήλο Κρανιδιώτη, που δήλωσε ότι στηρίζει τη ΝΔ του Μητσοτάκη;Αυτό δεν είναι δεξιά, αυτό είναι άκρα δεξιά κ. Μητσοτάκη! Την άκρα δεξιά εκπροσωπείτε με τα ανοίγματα που κάνετε τα τελευταία χρόνια».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να ασκεί κριτική και να λέει τα πράγματα με το όνομά τους, σημείωσε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τις συντάξεις σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για νέο ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 1/1/2024, διόρθωση των μεγάλων αδικιών στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.

«Έχουμε επιλογή αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής στις 25 Ιουνίου», σημείωσε.

«Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης θα βρει ξανά, στη Βουλή και στα κινήματα, τον πραγματικό του αντίπαλο. Όχι μία αντιπολίτευση, με την οποία ο ελληνικός λαός έχασε τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

«Είναι αδιανόητο να έχουμε σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές, να έχουμε Πάτσηδες και τόσα άλλα, και η ΝΔ, αντί να πέφτει, να ανεβαίνει. Ο χρυσός χορηγός της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ακόμα.

Για το ιδιωτικό χρέος σημείωσε: «Επαναφέρουμε την προστασία της α’ κατοικίας, δίνουμε λύση σε όσους πήραν δάνειο με ελβετικό φράγκο και μειώνουμε το περιθώριο κέρδους των τραπεζών για τους συνεπείς δανειολήπτες».

«Και τέλος, καθολικά ένταξη στις 120 δόσεις και για Εφορία και για ασφαλιστικά ταμεία, και με ίση της τάξης του 30% στο τέλος για τους συνεπείς».

«Κανένας Έλληνας μόνος του απέναντι στα funds που έφεραν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ