ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με... φόρα στην κάλπη και με το βλέμμα στην φορολογία

Με... φόρα στην κάλπη και με το βλέμμα στην φορολογία

Με φόντο την φορολογία φουντώνει ο πόλεμος των κομμάτων ενόψει της κάλπης του Ιουνίου. Οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν να ανταλλάσσουν πυρά, ακολουθώντας μια εντελώς διαφορετική ατζέντα από εκείνη των εκλογών του Μαΐου, καθώς η αντιπαράθεση δεν γίνεται πλέον γύρω από τις συνεργασίες αλλά γύρω από τα οικονομικά προγράμματα και την κοστολόγησή τους.

Δεν είναι τυχαία εξάλλου η νέα επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τους οποίους καταγγέλλει για κρυφή φορολογική ατζέντα. «Μας θυμίζουν ότι τελικά όλοι αγαπούν εξίσου τους φόρους στην αντιπολίτευση, είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι ΠΑΣΟΚ. Και μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούν το σύνθημα: το ''Πρόεδρε έλα με φόρα'' έγινε ''Πρόεδρε έλα με φόρους''», σχολίασε δηκτικά ο πρόεδρος της ΝΔ από την Κόρινθο.

Όσον αφορά το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, τα στελέχη της Πειραιώς, διαβεβαιώνουν ότι είναι σε απόλυτη συμφωνία με τους στόχους που έχουν τεθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που υποβλήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιμένοντας στη δυνατότητα που υπάρχει για αύξηση μισθών, μείωση φόρων, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και αύξηση του αφορολόγητου. » «Είμαστε οι μόνοι που έχουμε κοστολογημένο πρόγραμμα» αναφέρουν χαρακτηριστικά και καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να «απαντήσει που θα βρει τα 83 δισ. ευρώ στην τετραετία, ποιους φόρους προτίθεται να επιβάλει και εάν σκοπεύει να θέσει εκ νέου την ελληνική οικονομία σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος».

Το γάντι σήκωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίος κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αν έχει τα κότσια πάμε μαζί στο ΓΚΛ. Και το δικό μας πρόγραμμα και το δικό του, στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής». Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα επαναφέροντας το θέμα του debate, προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «την επόμενη μέρα να μην το βάλει στα πόδια και να έρθει σε τηλεοπτική αντιπαράθεση».

Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι οι «μάσκες πλέον έχουν πέσει» καθώς αποδεικνύεται ότι «αφενός το πρόγραμμα της ΝΔ δεν είναι κοστολογημένο» και αφετέρου «ο Κυριάκος Μητσοτάκης φυγομαχεί, αποφεύγοντας για μια ακόμη αφορά το debate παρότι είχε δεσμευθεί γι αυτό».

«Στις εκλογές της 25 Ιουνίου αντιπαρατίθενται δύο προγράμματα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας που είναι το πρόγραμμα της ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιοδεία του στους Αγίους Αναργύρους.

Να καταθέσουν τα προγράμματά τους στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής κάλεσε τους αρχηγούς όλων των κομμάτων ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κάνει λόγο για «fake news» αναφορικά με όσα καταγγέλλονται για κρυφή φορολογική ατζέντα του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στη Σητεία το βράδυ της Παρασκευής δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και δίκαιη ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ