ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Υμηττό: Η πράσινη μετάβαση να είναι δίκαιη μετάβαση

Τσίπρας από Υμηττό: Η πράσινη μετάβαση να είναι δίκαιη μετάβαση
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με τον δήμαρχο Βύρωνα, Άκη Κατωπόδη, (στα αριστερά του) και τον επικεφαλής των εθελοντών δασοπυροσβεστών CNN GREECE

«Η πράσινη μετάβαση να είναι δίκαιη μετάβαση», ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, στον Υμηττό.

«Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος δεν είναι μια ημέρα γιορτής, αλλά μια ημέρα συναγερμού για την κλιματική κρίση και για την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών που θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειές της», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ίδιος σημείωσε πως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και θα παραμείνει κι όλοι οφείλουμε να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας σε μια κατεύθυνση κλιματικής ουδετερότητας.

- "Θέλω να γίνω πρωθυπουργός όταν μεγαλώσω".
- Τσιπρας: "Βρες κάτι πιο υγιές να κάνεις στη ζωή σου"!CNN Greece

«Είναι δυστύχημα που θα καθ’ όλη την περίοδο της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν άνοιξε αυτή η συζήτηση, ίσως για το πιο κρίσιμο θέμα της επόμενης ημέρας, του αύριο για τον τόπο μας αλλά και για τον πλανήτη. Είναι κρίσιμο, συνεπώς, τα κόμματα να αναδείξουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους γιατί μπορεί όλοι να ομονοούμε ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα και παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της πράσινης μετάβασης, είναι όμως απολύτως βέβαιο ότι θα διαφωνήσουμε στο ποιος πρέπει να πληρώσει το κόστος. Διότι η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι δίκαιη μετάβαση. Δεν πρέπει να οδηγήσει ούτε σε ενεργειακή φτώχεια ούτε βεβαίως και σε διεύρυνση των ανισοτήτων», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, χαρακτήρισε κρίσιμο να πάμε σε μια νηφάλια, συγκροτημένη και ριζοσπαστική πολιτική μεταρρυθμίσεων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, αλλά και τη δίκαιη μετάβαση που σημαίνει κοινωνική στήριξη, κοινωνική πολιτική, ώστε το κόστος να μην το πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα και τα μεσαία στρώματα.

- "Δεν θέλω να πεθάνω με πρωθυπουργό Μητσοτάκη".
- Τσίπρας: "Νεα κοπέλα είσαι ακόμα".CNN Greece

«Προστασία του περιβάλλοντος, αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με μια δίκαιη κοινωνική πολιτική. Αυτό νομίζω είναι το μέλλον και η κρίσιμη απάντηση στα προβλήματα του μέλλοντος», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ συνομίλησε με τον δήμαρχο Βύρωνα, Άκη Κατωπόδη, ο οποίος του επισήμανε την έλλειψη κονδυλίων στην αυτοδιοίκηση και για τη δασοπυρόσβεση, καθώς και με εθελοντές πυροσβέστες οι οποίοι εστίασαν στους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την αντιπυρική περίοδο που βρισκόμαστε.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τους εθελοντές δασοπυροσβεστέςCNN Greece

Στο μεταξύ, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μουζάλας και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, καθώς κι ο γραμματέας της Νεολαίας, Κωνσταντίνος Βλαχάκης, και μέλη της Νεολαίας συμμετείχαν στον καθαρισμό του δάσους του Υμηττού, στον Κουταλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ