ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για αποπομπή Πνευματικού: Too little too late

Τσίπρας για αποπομπή Πνευματικού: Too little too late
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε εκτός τον κ. Πνευματικό πολύ αργά, μετά τη δική μου τοποθέτηση χθες Πέμπτη το βράδυ και τη συνέντευξη Τύπου. Και το έκανε ακριβώς επειδή φανέρωσε το κρυφό του σχέδιο», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας την αποπομπή στην ουσία του Σπύρου Πνευματικού από το ψηφοδέλτιο Εύβοιας της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το κόμμα του το πρωί της Παρασκευής στο Ζάππειο Μέγαρο, υπογράμμισε πως δεν αρκεί που ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε τον κ. Πνευματικό εκτός.

Γι' αυτό και τον προκάλεσε να έρθουν οι δυο τους σε μια δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση, για να συζητήσουν τα σχέδιά τους για την υγεία.

«Για να μας πει ποιο είναι το σχέδιό του και το αληθινό του πρόγραμμα. Εμείς βγάλαμα αμέσως τον Γιώργο Κατρούγκαλο από το ψηφοδέλτιό μας», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Στο ίδιο μοτίβο κινείται κι ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Σπύρο Πνευματικό από τις λίστες της ΝΔ με τεράστια καθυστέρηση και μετά τις δύο παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα, τόσο χθες στο ΣΚΑΙ όσο και σήμερα στη συνέντευξη Τύπου, συνιστά ομολογία ενοχής και κρυφής ατζέντας της ΝΔ στην Υγεία.

Το επιτελείο Μητσοτάκη ήταν ο μόνος κύκλος ανθρώπων σε όλη τη χώρα που δεν αισθάνθηκε ανατριχίλα με την αδιανόητη δήλωση περί διαλογής ασθενών που πάσχουν από καρκίνο, προκειμένου να μειωθεί το κόστος περίθαλψης.

Αρχικά επιχείρησαν να κουκουλώσουν το ζήτημα, με μία δήλωση ανασκευής του ίδιου του κ. Πνευματικού. Έπρεπε να περάσουν 24 ώρες και να σηκωθεί τσουνάμι πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων για να αντιληφθεί η ΝΔ πως αυτή η χυδαία υπόθεση δεν μπορεί να κουκουλωθεί.

Και ο κ. Πνευματικός δεν θα αποπεμπόταν εάν ο κ. Τσίπρας δεν είχε ξεκαθαρίσει πως η δήλωσή του αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για την Υγεία.

Μπορεί ο κ. Πνευματικός να φεύγει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αυτό που μένει ωστόσο είναι η αποκάλυψη της κρυφής ατζέντας της ΝΔ για την Υγεία: Περαιτέρω συρρίκνωση του ΕΣΥ, ιδιωτικοποιήσεις και υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν καθολικής περίθαλψης στο βωμό του κόστους.

Στις 25 Ιουνίου συγκρούονται δύο αντίθετα σχέδια και για την Υγεία: αυτό της ΝΔ και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες πρέπει να κάνουν την επιλογή τους».

Αλέξης Τσίπρας: Δεν πετάμε νούμερα- φούμαρα, όπως ο κ. Μητσοτάκης

Στο μεταξύ, απαντώντας και σε άλλες δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ο πρώην πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές θα καταθέσει άλλο Μεσοπρόθεσμο στην ΕΕ, το οποίο, ανάμεσα σε άλλα, θα προβλέπει κι έσοδα 5,5 δισ. ευρώ από τη φορολόγηση των υπερκερδών των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων, φορολόγηση που θα διαρκέσει όσο διαρκεί η κρίση.

«Εμείς δεν πετάμε νούμερα- φούμαρα, όπως ο κ. Μητσοτάκης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συνέντευξη Τύπου τοποθετήθηκαν και οι παριστάμενοι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου, Αθηνά Λινού, Διονύσης Τεμπονέρας κι Αλέξης Χαρίτσης, εξειδικεύοντας σημεία του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, κ. Χαρίτσης, για παράδειγμα, διέψευσε τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως μπορεί να υπάρξει αναθεώρηση του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Τσακαλώτος πως απαιτείται στην αύξηση των μισθών να μην συμπεριλαμβάνεται μόνο ο πληθωρισμός, αλλά και η ανάπτυξη, ενώ η κυρία Λινού κατηγόρησε τη ΝΔ πως επιθυμεί μείωση των δαπανών για την υγεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ