ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαπανίδου: Ο Σκέρτσος νεκρανέστησε τη διχαστική τοξικότητα των μετεμφυλιοπολεμικών χρόνων

Τσαπανίδου: Ο Σκέρτσος νεκρανέστησε τη διχαστική τοξικότητα των μετεμφυλιοπολεμικών χρόνων
INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για «συνεχιζόμενη αθλιότητα» με τη μειονότητα της Θράκης κάνει λόγο η Πόπη Τσαπανίδου, απαντώντας στον Άκη Σκέρτσο, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική απρέπεια.

«Στο σημερινό μπρίφινγκ της Νέα Δημοκρατίας ο κ. Σκέρτσος συνέχισε το εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ “εθνική εξαίρεση”, νεκρανασταίνοντας τη διχαστική τοξικότητα των μετεμφυλιοπολεμικών χρόνων», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η κ. Τσαπανίδου κατηγορεί επίσης τον κ. Σκέρτσο ότι «επέμεινε, δε, στην προεκλογική εργαλειοποίηση της ΕΥΠ, καθώς και στη στοχοποίηση της μειονότητας» και «έφτασε μάλιστα στο σημείο να καταγγείλει τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Γιάννη Σαρμά, μια αυτονόητη θεσμικά συνάντηση σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «για μία ακόμα φορά στην πρόσφατη ελληνική Ιστορία, η Δεξιά πουλάει εθνικοφροσύνη ενώ στην πράξη εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα» και πως «η συνεχιζόμενη αθλιότητα με τη μειονότητα αποτελεί πρόγευση για το τι θα σημάνει την επαύριο των εκλογών μια ανεξέλεγκτη παντοδύναμη Νέα Δημοκρατία».

«Το ξεκαθαρίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», υπογραμμίζει η κ. Τσαπανίδου, «δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Κόντρα στην προσπάθεια ορμπανοποίησης της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εγγυητής της δημοκρατίας. Ο φόβος δεν θα περάσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ