ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Αϋφαντή: Οι «προσωπικές πικρίες» και η αξιοπιστία α λα καρτ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Αϋφαντή: Οι «προσωπικές πικρίες» και η αξιοπιστία α λα καρτ
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Ο Γιώργος Αϋφαντής είναι αξιόπιστος όταν ισχυρίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε υποψήφιο το 2014 με παρέμβαση της τουρκικής πρεσβείας, αλλά δεν είναι όταν χαρακτηρίζει τον Γιώργο Γεραπετρίτη ''κύριο εξαμιλήτη'' (σημ. αναφορά στα χωρικά μας ύδατα και στην επέκτασή τους στα 12 ν.μ.), τον Νίκο Δένδια ''περιπλανώμενο περιηγητή του Διεθνούς Δικαίου'' κι όταν ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έψαχνε αφορμή για να αποσύρει το στρατό από τα νησιά;», αναρωτιούνται σκωπτικά στην Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται πως ο διπλωμάτης Γιώργος Αϋφαντής, με άρθρο του, στην ιστοσελίδα slpress.gr, έκανε λόγο για «παρεμβατική δύναμη» της τουρκικής πρεσβείας στον ΣΥΡΙΖΑ. Το άρθρο είχε τίτλο: «Τι έζησα ως διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα – Τα «δανεικά» της ΝΔ» και αναφέρεται στην πρόσφατη αντιπαράθεση ΝΔ για το εκλογικό αποτέλεσμα στο νομό Ροδόπης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζουν με νόημα πως διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα είναι εδώ και πολύ καιρό ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, αλλά και το ότι όταν ήταν πρέσβης στην Τεχεράνη ο κ. Αϋφαντής, «ο οποίος σήμερα είναι κοντά στην Ελληνική Λύση», είχε διωχθεί πειθαρχικά για υπόθεση που αφορούσε βίζες.

Όπως κι αν έχει, στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως δεν είναι δυνατό οι προσωπικές πικρίες του οποιουδήποτε να αποτελούν βασικό θέμα συζήτησης στον προεκλογικό διάλογο όταν πολύ σοβαρότερα ζητήματα μένουν εκτός.

Ο Γιώργος Αϋφαντής είναι πληρεξούσιος υπουργός Α' ε.τ. Μέχρι πρότινος ήταν ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Φινλανδία. Το προηγούμενο πόστο του ήταν πρεσβευτής της Ελλάδας στο Ιράν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ