ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Θράκη εσείς, προγραμματικές δεσμεύσεις εμείς»

ΣΥΡΙΖΑ: «Θράκη εσείς, προγραμματικές δεσμεύσεις εμείς»
Από την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στο Ρέθυμνο την Τρίτη Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ/ Andrea Bonetti

«Θράκη εσείς, προγραμματικές δεσμεύσεις εμείς».

Αυτή θα είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μέχρι και την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, μολονότι κι ο Αλέξης Τσίπρας, πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα περιοδεύσει στην ακριτική περιφέρεια που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας εσχάτως.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Κουμουνδούρου εστιάζουν σε αυτό που αποκαλούν «υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών», δίνοντας έμφαση σε στοιχεία από το ΙΕΛΚΑ όπως για το ότι τα ελληνικά νοικοκυριά δαπανούν περισσότερο από το 20% του εισοδήματός τους για τρόφιμα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα φτωχότερα νοικοκυριά είναι πάνω από 30%.

Την ίδια ώρα, ένας στους δύο Έλληνες δεν θα πάει φέτος διακοπές, το 54% έχει μειώσει συνολικώς τις αγορές σε είδη τροφίμων και είδη παντοπωλείου, ενώ το 32% έχει αναβάλει την πληρωμή λογαριασμών ή έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμής των υποχρεώσεών του και το market pass έχει οριακή ή κι αρνητική επίπτωση στις δαπάνες των νοικοκυριών στο σούπερ μάρκετ με το 21% να δηλώνει πως ξοδεύει περισσότερα χρήματα σήμερα με την ύπαρξή του.

«Τα υπερκέρδη δεν είναι αμελητέα ή απρόσμενα. Συνδέονται ευθέως με την αναλογία άμεσων/ έμμεσων φόρων, αλλά και με την απουσία πολιτικών για τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και το μηδενισμό του στα είδη πρώτης ανάγκης, τη μείωση του ΕΦΚ και την έλλειψη καθορισμού ανώτατων ορίων τιμής στη λιανική στο χώρο της ενέργειας», τονίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, συνέχεια στην περιοδεία του στην Κρήτη δίνει σήμερα Τετάρτη ο κ. Τσίπρας.

Στις 10:00 επισκέπτεται το Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου θα έχει συνάντηση με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό .

Στις 10:45 θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης και θα συνομιλήσει με πολίτες στο Καφέ Απέριττο.

Στις 11:15, εξάλλου, θα επισκεφθεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φοίνικας (Μακρύς Γιαλός) και στις 12:30 θα περιοδεύσει στον παραλιακό πεζόδρομο της Σητείας και θα απευθυνθεί στους πολίτες (Άγνωστος Στρατιώτης- πλατεία Σητείας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ