ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη

Εκλογές 2023: Διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη

Διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα για τη Θράκη και τις κατηγορίες για παρασκηνιακές παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου υπέρ των υποψηφιων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «πόλεμος» που μαίνεται ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αλέξη Τσίπρα είναι για το εάν και πότε οι αρχές της χώρας ενημέρωσαν και πόσες φορές, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για τα όσα έγιναν στο νομό πριν από τις εκλογές και τα στοιχεία δεν αμφισβητούνται. Την απάντηση αυτή αμφισβητεί ωστόσο ευθέως ο ΣΥΡΙΖΑ. Η εκπρόσωπός του, Πόπη Τσαπανίδου ρωτά τον κ. Σκέρτσο αν είναι σίγουρος για αυτό που υποστηρίζει για να της απαντήσει ο συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενημερωθεί δύο φορές και μάλιστα μία πριν και μία μετά τις εκλογές.

Λάδι στη φωτιά έριξε η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ροδόπη, με τον Αλέξη Τσίπρα να την κατηγορεί πως το μήνυμα που έστειλε είναι πως εάν δεν ψηφίσουν ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου, θα περάσουν δύσκολα…

Σήκωσε το γάντι η Ντόρα

Η κυρία Μπακογιάννη σήκωσε το γάντι που της πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας και μέσω του ΣΚΑΙ απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλούς τόνους.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα της μειονότητας το οποίο να μην έχει καταλήξει με τον ένα η τον άλλο τρόπο στο γραφείο μου. Και τολμάει να μου πει εμένα ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εκβιάζω την μειονότητα;»

Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε μάλιστα, πως ζήτησε την ψήφο των πολιτών της περιοχής, όχι γιατί θα κάνει καμιά διαφορά στην ΝΔ στο γενικό ποσοστό αν θα πάρει τις 3.000 ψήφους στην Ροδόπη, αλλά γιατί «για την ίδια την μειονότητα είναι πολύ σημαντική αυτή η σχέση εμπιστοσύνης» .

Αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ

Στην πολιτική αντιπαράθεση εισήλθε και το ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε παλαιοκομματική την πρακτική της Ν.Δ και εμμέσως αναφέρθηκε στην κ. Μπακογιάννη αλλά και προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ας τελειώσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς στα εθνικά μας θέματα. Είναι επικίνδυνα τα παιχνίδια του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Έχουμε χρέος να υπηρετήσουμε ένα σχέδιο, που θα περιφρουρεί τα εθνικά μας συμφέροντα και όχι να τα εργαλειοποιεί για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη», τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμη πως όλοι οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και πως δεν πρέπει να επιτραπεί καμία ξένη παρέμβαση σε θέματα, που αφορούν τη χώρα μας.

Επανέρχεται με καταγγελίες ο Γιώργος Αϋφαντής

Στο μεταξύ την ίδια ώρα με νεώτερο άρθρο του ο πρέσβης Γιώρος Αϋφαντής, επιμένει στην καταγγελία του για εκλογική συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο. Όπως αναφέρει, το 2014 υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ αποσύρθηκε με παρέμβαση της τουρκικής πρεσβείας. Μιλώντας στο SL PRESS ανέφερε:« Οι “κύκλοι” του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκαν να πουν τίποτα για την “ταμπακιέρα”, Η υπόθεση στην οποία πολύ συγκεκριμένα αναφέρθηκα, άλλωστε, είναι από τότε γνωστή στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ». Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει σε προσωπική πικρία στα όσα καταγγέλλει ο κ. Γιώργος Αυφαντης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κλείσει το θέμα

Σε μια προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ να «κλείσει» την αντιπαράθεση, επαναλαμβάνει ότι «δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση προφορική ή γραπτή για το θέμα της Θράκης από την Κυβέρνηση πριν τις εκλογές όπως ψευδώς αναφέρει ο κ Σκέρτσος».

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πηγές ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «Επειδή διακινούνται πολλά ψέματα διευκρινίζουμε τα εξής.

«Η αντιμετώπιση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη δεν γίνεται επαναλαμβάνοντας τις κυπατζίδικες πρακτικές του παρελθόντος και ζητώντας πιστοποιητικά φρονημάτων και δηλώσεις μεταμέλειας, αλλά θωρακίζοντας την ισονομία και ισοπολιτεία στην περιοχή» σχολιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση της Άννας Διαμαντοπούλου

Παρέμβαση για την υπόθεση, έκανε η πρώην υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

«Οι δύο υποψήφιοι Μουσουλμάνοι βουλευτές θα μπορούσαν να δηλώσουν απλά ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές Έλληνες Μουσουλμάνοι που σέβονται το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συνθήκες. Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δεν μπορούν να δηλώσουν το αυτονόητο; Αυτό το «δεν μπορούν» είναι το κρίσιμο θέμα μας γιατί κρύβει πιθανότατα φόβο ή εντολή του Τουρκικού Προξενείου. Και αυτή είναι η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για την λειτουργία της επόμενης Βουλής», ανέφερε η πρώην υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ