ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ναυάγιο στην Πύλο: Στην Καλαμάτα μεταβαίνει η Σακελλαροπούλου

Ναυάγιο στην Πύλο: Στην Καλαμάτα μεταβαίνει η Σακελλαροπούλου
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μεταβαίνει στην Καλαμάτα, στο σημείο όπου μεταφέρονται οι διασωθέντες από το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου.

Κατά την άφιξή της στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, η κα Σακελλαροπούλου θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης, Θανάση Βασιλόπουλο, καθώς και με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Λιμεναρχείο.

Η Προέδρος της Δημοκρατίας αναμένεται επίσης να επισκεφτεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η μεγαλύτερη θαλάσσια τραγωδία του τελευταίου έτους γράφεται στην Πύλο μετά το ναυάγιο σκάφους σε διεθνή ύδατα, όπου έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 59 θάνατοι, ενώ η επιχείρηση για τον εντοπισμό άλλων επιβαινόντων συνεχίζεται.

Τέσσερις ακόμη μετανάστες έχουν μεταφερθεί με υποθερμία στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η διάσωσή τους έγινε με ελικόπτερο Super Puma.

Συνολικά 104 άτομα έχουν διασωθεί και είναι καλά στην υγεία τους. Αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι της Καλαμάτας περί τις 11.30 με 12.00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων, κάτι που κάνει δύσκολη την εκτίμηση για τους αγνοούμενους.

Ολοι οι επιβαίνοντες του αλιευτικού σκάφους μεταφέρονται στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου έχει οργανωθεί υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού επτά παραπλέοντα πλοία ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Σημειώνεται ότι λόγω του τραγικού ναυαγίου, η προγραμματισμένη για σήμερα προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Πάτρα με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναβάλλεται.

Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου αλλά και για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για ανθρώπινη τραγωδία που αποτυπώνει την απελπισία όσων αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ