ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφωνεί με τη χρονική συγκυρία στο θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου ο Κ. Μητσοτάκης

Διαφωνεί με τη χρονική συγκυρία στο θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου ο Κ. Μητσοτάκης
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Αρνητικός στο να ανοίξει το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας στον Αλέξη Τσίπρα πως διαφωνεί με τη χρονική συγκυρία.

«Δεν έχει την απαραίτητη ουδετερότητα να συζητήσουμε τέτοιο θέμα. Για εμάς πρέπει αυτή η συζήτηση να μετατεθεί χρονικά και να συνδεθεί με τη συνταγματική αναθεώρηση», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις, επισημαίνοντας πως «οι κανόνες του παιχνιδιού δεν μπορούν να αλλάζουν εν κινήσει και να υπακούουν σε τακτικές επιλογές της κυβέρνησης».

Οπως είπε η ΝΔ μπορεί να συζητήσει μόνο τα θέματα που αφορούν την ψήφο των ομογενών και την κατάτμιση των μεγάλων περιφερειών. «Θεωρούμε ότι ο υφιστάμενος νόμος υπηρετεί την ανάγκη για σταθερή κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως δεν άκουσε συγκεκριμένες προτάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό τόνισε πως συμμετέχει με μεγάλο ενδιαφέρον στη συζήτηση για τη θεσμική αναβάθμιση του πολιτικού βίου, επισημαίνοντας πάντως πως υπάρχουν και άλλα ζητήματα όπως η λειτουργία του κοινοβουλίου υπενθυμίζοντας και τη σχετική επιστολή που έχει στείλει στον κ. Βούτση.

«Νομίζω ότι τα ζητήματα της θεσμικής αναβάθμισης της πολιτικής ζωής πρέπει να είναι στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου», είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως όσον αφορά το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος η ΝΔ έχει καταθέσει τις προτάσεις της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ