ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ρεαλιστικό ποσοστό-στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και το μετεκλογικό δίλημμα Τσίπρα

Το ρεαλιστικό ποσοστό-στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και το μετεκλογικό δίλημμα Τσίπρα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να ανανεωθεί... χθες».

Αυτή η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα σε χθεσινή (Δευτέρα) τηλεοπτική του συνέντευξη συνιστά και μια πρόγευση του τι θα συμβεί στην Κουμουνδούρου την επομένη των εκλογών.

Όπως πληροφορούμαστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές οι οποίες δεν αποκλείεται να λάβουν το διλημματικό χαρακτήρα του «ή τις αποδέχεστε ή φεύγω».

Υπάρχει, άλλωστε, και το σχετικό ιστορικό προηγούμενο του Κώστα Σημίτη όταν ανάλαβε την πρωθυπουργία και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 1996.

Από την άλλη, η εσωκομματική αντιπολίτευση περιμένει με το «όπλο παρά πόδα», με τις διάφορες τάσεις να βρίσκονται σε συνεχή οργασμό συσκέψεων εν αναμονεί των αποφάσεων Τσίπρα και, φυσικά, του εκλογικού αποτελέσματος.

Μέχρι και την Κυριακή, πάντως, ο κ. Τσίπρας εστιάζει στην εκλογική μάχη ούτως ώστε η επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει από όσο το δυνατό καλύτερη θέση.

Ποια μπορεί να είναι αυτή;

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο CNN Greece κορυφαίο στέλεχος της νέας γενιάς, «οτιδήποτε γράψουμε ως διψήφιο ποσοστό με το 2 μπροστά», θέτοντας τον πήχη σε έναν πολύ πιο μετριοπαθή στόχο από την ανατροπή αλλά και πολύ πιο ρεαλιστικό δεδομένων και των δημοσκοπικών στοιχείων.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας περιοδεύει σήμερα στους νομούς Χανίων και Ηρακλείου, στη δεύτερη επίσκεψή του στην Κρήτη κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, γεγονός που μόνο τυχαίο δεν είναι.

Και αυτό γιατί στην Κουμουνδούρου επιθυμούν τουλάχιστον να πάνε πολύ καλύτερα στα «κάστρα» που χάθηκαν το Μάιο, όπως είναι η Μεγαλόνησος, αλλά και η Δυτική Αθήνα, όπου άλλωστε είναι υποψήφιος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η Β’ Πειραιώς.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ, στις 9.30, όπου θα συνομιλήσει με εργαζόμενους της εταιρείας (Ξυλοκαμάρα, Χανιά).

Στις 11:30 θα περιοδεύσει στην πόλη των Χανίων και θα απευθυνθεί στους πολίτες (Χρυσάνθου Επισκόπου και Σαρπάκη, πίσω από τη Μητρόπολη).

Στις 20:00, εξάλλου, θα δώσει την κεντρική του ομιλία στο Ηράκλειο (πλατεία Ελευθερίας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ