ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρό ροκ Μητσοτάκη προς Βελόπουλο και «Νίκη»

Σκληρό ροκ Μητσοτάκη προς Βελόπουλο και «Νίκη»
Γ.Τ Ν.Δ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ισχυρό μήνυμα με αποδέκτες τους ψηφοφόρους που ναι μεν ανήκουν στη συντηρητική παράταξη αλλά δεν ψήφισαν στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση τη Ν.Δ., αλλά μικρά κόμματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ διαπίστωσαν ότι στις κάλπες της 21ης Μαϊου υπήρξε ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων που στράφηκε προς μικρότερα κόμματα, που επενδύουν στο πατριωτικό και στο θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών. Και αυτή ακριβώς είναι η στόχευση του κόμματος. Να περιορίσει τη διαρροή προς τα δεξιά της ΝΔ καταγγέλλοντας την εργαλειοποίηση κυρίως της θρησκείας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε εμμέσως στην «Ελληνική Λύση» του κ. Κ. Βελόπουλου αλλά και το κόμμα του κ. Νατσιού «Νίκη» που βρίσκεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κοντά στην είσοδο του κόμματος της Βουλής.

Ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφίζοντας αυτά τα δύο κόμματα που τα χαρακτήρισε όχι γνήσιους εκφραστές της πίστης και του πατριωτισμού είπε χαρακτηριστικά : «Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και ντεμέκ πατριώτες. Οι πρώτοι εμπορεύονται την θρησκεία ενώ άλλοι τολμούν να μονοπωλούν την εθνική συνείδηση. Είμαι εδώ για να μιλήσω για τον πατριωτισμό της ευθύνης». Σε μια ασυνήθιστη φρασεολογία που δείχνει την αποφασιστικότητα του ίδιου να ανακόψει κάθε ψήφο που πηγαίνει προς τα δύο αυτά κόμματα και ψαλιδίζουν την αυτοδυναμία και τις κοινοβουλευτικές έδρες της Ν.Δ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε από την «έδρα» της Βόρειας Ελλάδας , πως «Η Μακεδονία μπροστά, σημαίνει η Πατρίδα μπροστά» και πως κάποιοι «εμπορεύονται την πίστη και την πατρίδα με λόγια του αέρα και όχι με πράξεις όπως η ΝΔ».

Στα τρία 24ωρα που απομένουν πριν ανοίξουν οι κάλπες στη ΝΔ δεν έχουν ακόμη πειστεί ότι οι μικρότεροι σχηματισμοί θα μείνουν εκτός Βουλής. Αν εισέλθουν τελικώς στο κοινοβούλιο, τότε θα πρέπει στην Πειραιώς να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για το εκλογικό αποτέλεσμα που ναι μεν δεν θα θέτει σε κίνδυνο την αυτοδυναμία, αλλά θα περιορίζει τις κοινοβουλευτικές έδρες και επομένως την ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη που θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για τη θεσμική της θωράκιση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επικεντρώνει την προεκλογική του τακτική με μέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και θέλοντας να δείξει ότι ο ίδιος είναι κυρίαρχος πολιτικά και εκλογικά , απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους τονίζει ότι στις εκλογές κρίνεται ποιος θα είναι κυβέρνηση και όχι ποιος θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν δίνουμε αψήφιστα την ψήφο μας, όχι πειράματα με το μέλλον της χώρας. Ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για τον δεύτερο ή τον τρίτο, ψηφίζουμε για κυβέρνηση».
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να μην υπάρξει εφησυχασμός που αποτελεί και τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ΝΔ κι αυτό γιατί δεν αποκλείεται να υπάρξουν πολίτες που θα θεωρήσουν πως η ΝΔ θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών και θα αμελήσουν να πάνε να ψηφίσουν προτιμώντας τη θάλασσα ή την εκδρομή.

Γι αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτρέπει συνεχώς μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ τους πολίτες να πάνε στη θάλασσα αφού πρώτα όμως περάσουν από τις κάλπες. Και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει άλλωστε μιλώντας στους ψηφοφόρους ότι «καθήκον σας είναι να έρθουμε πρώτοι και με μεγάλη διαφορά στη Θεσσαλονίκη. Η ΝΔ έχει δείξει ότι μπορεί να ξεπερνά τις κρίσεις. Στις 25 Ιουνίου οι κάλπες θα είναι άδειες. Για να έχουμε σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση πρέπει να πλημμυρίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της ΝΔ. Να προχωρήσουμε στον δρόμο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η πατρίδα μας» και τόνισε λέγοντας επίσης πως «η Ελλάδα θέλει να προχωρήσει μπροστά. Με ευπρέπεια, και όχι σε αυτούς που επένδυσαν στον διχασμό, στο μαύρο και την τοξικότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ