ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα παραδοχή ΝΔ στην Κομισιόν πως το πρόγραμμά της προβλέπει μείωση δαπανών

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα παραδοχή ΝΔ στην Κομισιόν πως το πρόγραμμά της προβλέπει μείωση δαπανών
INTIME

Για νέα παραδοχή της ΝΔ στην Κομισιόν πως το πρόγραμμά της προβλέπει μείωση δαπανών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται πως καθημερινώς αποκαλύπτεται η απάτη των προεκλογικών εξαγγελιών της ΝΔ, με αφορμή δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σύμφωνα με το οποίο στη 2η Έκθεση Μεταμνημονιακής Εποπτείας που δημοσιεύθηκε 24 Μαΐου αναφέρεται πως «παρά τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του μισθολογίου του Δημοσίου το 2024, με εκτιμώμενο δημοσιονομικό κόστος 0,2% του ΑΕΠ, η αύξηση των (ονομαστικών) δημοσίων δαπανών αναμένεται υποτονική και οι δημόσιες δαπάνες μειώνονται σε πραγματικούς όρους».

«Αφού οι κ.κ. Σκυλακάκης και Σκέρτσος αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ δεν περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται να προσθέσει άλλο ένα στοιχείο που καταδεικνύει την επιχείρηση εξαπάτησης του κ. Μητσοτάκη. Είναι πλέον ξεκάθαρο. Το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ , όπως η ίδια εξάλλου το παρουσίασε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβλέπει: μείωση των πραγματικών μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των δημοσίων δαπανών για τα νοσοκομεία και σχολεία, καμία νέα πρόσληψη στο ΕΣΥ πάρα μόνο αντικατάσταση όσων συνταξιοδοτούνται κι οριακή αύξηση μόλις 1% των πραγματικών μισθών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην επόμενη τετραετία. Αυτό είναι το μόνο πρόγραμμα της ΝΔ. Το μόνο που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης με τις ψευδείς εξαγγελίες του είναι να λάβει λευκή επιταγή για να κυβερνήσει ανεξέλεγκτα, ασύδοτα και χωρίς να λογοδοτεί πουθενά», καταλήγουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ